torsdag 8 november 2007

Australien

Ja vad gör då Linda när hon ligger där i soffan och kopplar av och försöker bli frisk igen? Jo, jag kollar och spanar och letar efter OTB (objects to be). Nu vet jag inte om det finns någon sån förkortning, men varför inte?! :-)
Och visst hittar jag, och visst beställer jag. Det underbara livet med Internet!

Dels har jag beställt lite sockgarn (Fabel) från Yll o Tyll. Färg nr 901 ska bli nya handledsvärmare från ett mönster som Queen Mudd har gjort. Färg nr 674 ska bli sockar till mig själv. Det svämmar över av olika mönster till just sockar tycker jag, så lägg gärna en kommentar om någon av er har ett favoritmönster =).

Dels har jag beställt garn från Australien. Eller kanske jag ska säga, framförallt har jag beställt garn från Australien. Finaste ullgarnet. Så kan man ju fråga sig, med allt fint ullgarn vi har i Sverige, varför i hela fridens namn beställa från Australien?

Idén föddes på Grötö (Stickfest i väst). Mönstret hittade jag där, i vår lilla väska vi fick. Redan första dagen träffade vi Biggan, som bor i Australien, närmare bestämt i Brisbane, och som har tagit fram sitt alldeles egna ullgarn i 64 härliga färger.

Det är den allra mjukaste ull jag någonsin känt - men ändå känslan av "vanlig" ull och inte alpaca eller liknande. Fantastiskt att hålla i och dessutom känns det lite lyxigt och exotiskt att det kommer just därifrån.
Mönstret inhandlades sen en annanstans i Sverige (tack mor) och igår beställde jag alltså garnet. Modellen ser ni här bredvid och jag kommer att göra den i färgen "Deep Olive".
Det borde vara på plats hos mig om ca 2 veckor, så fortsättning följer......

8 kommentarer:

Åsa sa...

Har kikat lite på detta garn på internet och blev jättesugen.Vilken grovlek ungefär använder man på stickorna? Det framgick inte av annonsen.Är det lätt att beställa? Många frågor blev det.MVH Åsa

Linda sa...

Hej Åsa
Det är tretrådigt, men ändå ganska tunt. Stickor nr 4 rekommenderas. Det är 50gr/nystan och 105m/nystan. Det är jättelätt att beställa, bara att följa anvisningarna. Det finns också en "currency converter" som du kan klicka på, för att se ungefär hur mycket det kostar i svenska kronor. Lycka till!

Åsa sa...

Tusen tack för hjälpen! Ska genast prova. Färgerna var ju helt ljuvliga.

Anonym sa...

Det är alltid härligt att få tid att djupdyka i en hobby man verkligen älskar. Blir oftast alldeles för sällan. Fortsätter du att ta hand om dig så här bra, kommer du bli frisk på nolltid. :)

Deep Olive kommer passa dig perfekt!

//R

Anonym sa...

Det ska bli spännande att följa - ditt australiensiska projekt.
Trevlig blogg förresten.

Eva i Halmstad sa...

Hej Linda
Va skoj med garn från Australien , mailade med din mor igår, ser fram emot att träffa henne på cafe, inte denna fredagen men kanske om fjorton dar.
Ser fram emot bilder på din tröja.
Ha de bra idag, Eva.

Linster sa...

Hej!
Ja, vi stickar nästan samma! Jag orkade inte skaffa mönstret, så jag stickar freestyle... men det går rätt bra, förutom att jag la till ett gallermönster i mitten istället för bara några räta, och den flätan var gjord för rundstickning vilket blir lite jobbigt på fram och tillbaka. Det går lite långsamt, troligen mest därför, men det blir himla fint! Jag ska nog göra raglanärmar och en lite nättare krage. Ser fram emot att följa din stickning!

Marias garnhändelser sa...

Dendär tröjjan är hur snygg som helst...ligger på min mentala att göra-lista...men inte en maska upplagd...än....