fredag 4 januari 2008

Terapi

Medans jag sitter här hemma och funderar på meningen med livet. Och undrar varför jag inte är full av energi och sprudlande entusiasm nu när jag faktiskt haft två veckors semester (som iofs har varit lugna och sköna och bra) (tur att jag har en veckas semester till), så jobbar jag vidare med min form av terapi, stickningen.

En rigmor-mudd är färdig. Bäst att börja på nästa så snart som möjligt, så att jag helt plötsligt inte orkar. Fast inte just i kväll... tror jag. Lite sugen på att sticka monkey-socks, nu när bloggarna är fulla av er som är med i StickaMeras Sockklubb. Fast jag har så mycket annat både på gång, och som jag vill göra, så jag tror jag avvaktar. Har nu konstaterat att mitt Malabrigo Lace i lila som jag köpte hos Marias Garn (köpte även det handfärgade alpacagarnet till Rigmormuddarna där) i november, kommer att bli en Icarus (från Interweave Knits). Jag beställde tidningen från USA i eftermiddag, så får vi se när den dyker upp.

Jag har också börjat (ja, jag säger ju att jag är världsmästare på att börja på nya saker), på en liten enkel tröja till min 4,5-åriga son. Garnet är Visjögarn från Östergötlands ullspinneri. Skulle egentligen bli en tröja till min dotter. Men hon gillade inte färgerna, ville så klart helst ha rosa eller lila nyanser. Hon är dock lite avis nu när hon ser att det faktiskt blir ganska fint :-). Det blir en tröja lite ur mitt huvud, eftersom det mönster jag har inte har samma tjocklek på garnet. Men en enkel polotröja är tanken.

4 kommentarer:

Boel sa...

Så fina saker du gör! Tröjan till sonen blir jättefin ,muddarna och sjalen likaså (den är i mina favoritfärger dessutom =)).
Stickning är en bra och snäll terapi. Känner såväl igen mig i avsaknaden av energi trots vila. Jag hoppas du finner den snart!
Kram

Metta sa...

Visst är det jobbigt när man inte hittar tillbaka till sin energi och entusiasm. Litet kanske det beror på att vädret är så trist just nu. Hörde på TV i morse att vi behöver mer sol. Det kanske skulle hjälpa.
Tur att vi har stickningen som terapi och att den inte kräver så mycket energi. Dina alster är jättefina, så fortsätt sticka.
Kram /Metta

Linda sa...

Tack för de fina kommentarerna :-). Jag stickar på och det är jätteskönt. Och jag håller med, lite sol skulle inte vara fel!! Kram!

Strumpstickan sa...

Skön färg på Visjögarnet!