söndag 20 januari 2008

Utmärkelse, ulligt och underbart

Utmärkelse. Häromdagen fick jag en utmärkelse av Britt-Marie, vilket värmde mycket!

Jag har funderat i flera dagar på vem jag skulle kunna tänka mig att skicka den vidare till. Men det är svårt, det finns många och jag kan helt enkelt inte bestämma mig... Sen är jag dessutom lite emot principen med "kedjebrev", så fast det kanske inte direkt handlar om det, tar det ändå lite emot. Vilket absolut inte betyder att jag inte tycker om den utmärkelsen jag fick. Den blev jag verkligen glad för. Det är kul att se att det jag skriver får någon mening någonstans för någon!
Ulligt Något mjukt ulligt lila ska få en närmare presentation. Jag jobbar med en Gotlandssjal i Hedängens ull och Kidopale mohair. Ovant att sticka på så stora stickor som nr 8, men det går ju onekligen ganska fort fram. Sammansättningen av dessa två garner blir helt ljuvligt att hålla i. Och av min rundsticka kommer rytmiska små klickljud som är riktigt meditativa. Jag har också kommit en bit på mina Monkeysocks, kul att sticka och ganska stor kontrast till sjalen, trots att båda innehåller spetsstickning.

Underbart Igår fick jag Sticka i naturfärger av min syster. En helt underbar bok med både fantastiska mönster och visa ord. Alla modeller i boken är gjorda av garn från Du Store Alpakka, dvs. enbart Alpackagarner. Jag föll pladask för en kofta som finns på s 26 och heter "Asymmetrisk jacka" och kunde inte annat än att beställa garnet från Garnhärvan idag.....Den är gjord i Tynn Alpakka och Faerytale.

Stickmeditation (ur Sticka i naturfärger)

Börja med tre djupa andetag, magen ska bli stor.
Titta på stickningen och ta färgen på garnet som utgångspunkt. Välj den färg som tilltalar dig mest om du stickar med flera färger. Föreställ dig att du drar in färgen så att luften du andas in har samma färg som garnet. Dra den färgade luften ända ner i magen. Håll andan och släpp ut luften igen. För varje gång du andas kan du föreställa dig att andningen rensar ut det som du inte längre har användning för. Fortsätt så i minst 5 minuter. Sitt sedan kvar lite och bara känn efter hur du har det.

3 kommentarer:

Metta sa...

Tack för kommentaren på min blogg och grattis till utmärkelsen. Jag kände väl litet på samma sätt som du att det var svårt att veta vem man skulle skicka vidare till.
Jag skulle ha skickat utmärkelsen vidare till dig, men gör det på detta sätt i stället. Att läsa din blogg har gett mig mycket, trots att jag förstår att vi tillhör två olika generationer. Det är det fina med bloggvänner. Man kan dela tankar och känna på ungefär samma sätt.

Låter underbart med något "mjukt ulligt lila". Ska bli intressant att se resultatet. "Sticka i naturfärger" tror jag skulle vara en bok för mig. Har mediterat tidigare, men slutat. Det här verkar vara en meditation som skulle passa mig.

Lycka till med dina Monkeys och ha en bra vecka. /Margareta

Boel sa...

Vilket härligt citat ur Sticka naturligt! Det måste jag pröva. Ska nog även köpa boken då många talat väl om den och för att jag från Nystas rea kom hem med några nystan från Du store Alpakka som jag inte rikgit vet vad jag ska göra med.
Hoppas din vecka blir bra!

Eva i Halmstad sa...

Hej Linda
Jag stickar min Icarus i Kampes entrådiga ullgarn, har köpt det från Garnkorgen. Det är ett rätt roligt garn, lite ojämnt, men de ger ju liv i stickningen.
Jag började med att sticka med 3.75 . men tyckte att de blev för glest , så jag rev upp och nu har jag 2,5, de är ju en smaksak.
Ha de bra , Eva.