fredag 20 juni 2008

Glad Midsommar!

En väldigt lugn och skön midsommarafton för min del. Lite god sill. Lite firande med barnen. Avslutar dagen framför "Saltkråkan" för att få den riktigt härliga sommarstämningen.
Min Lace Ribbon är klar. Den blev precis som jag tänkt mig. Stickad på st nr 3 i det här silkesgarnet från Garnkorgen. Jag tyckte om mönstret. Lätt att lära sig, men ändå kul att det händer något hela tiden. Kan tänka mig göra fler Lace Ribbon faktiskt, och det är gott betyg.

När vi var på vår utflykt till Yll & Tyll i slutet av maj, så köpte jag lingarn (Yll&Tylls tunna lin) till en kofta med namnet Gullris. Den är virkad nertill och stickad upptill. Jag är inte en van virkare och det var för mig en riktig utmaning att komma igång. Satt med böcker lånade från biblioteket och sidor på nätet för instruktion och bara stirrade ner i mönstret. Tänkte att det här klarar jag aldrig. Men skam den som ger sig. Helt plötsligt satt jag där klar med första rutan. (Fick iofs göra om varv nio och tio, men vad gör väl det?). Riktigt roligt att göra något nytt! Att använda lin är också en ny upplevelse. Tycker det är en skön känsla i händerna. Snart är jag färdig med ruta två, då ska dessa monteras ihop och sen ska jag plocka upp maskor och sticka resten av bakstycket. Fortsättning följer......

En riktigt skön midsommarhelg önskar jag er alla!

5 kommentarer:

Helena sa...

Hoppas du haft en fin dag! Ska bli jättespännande att få se koftan klar!

Anonym sa...

Jag är mycket imponerad av virkningen! så långt har jag aldrig kommit.
Hälsa till din mamma. Vi har träffats på Grötö.

Marias garnhändelser sa...

Visst är det härligt att lära sig nytt:-)
Kram!

Metta sa...

Din Lace Ribbon ser så läcker ut. Har tänkt sticka den, men tycks ha för många projekt på gång, så den får vänta.

Gullris låter spännande med en kombination av stickat och virkat. Har virkat mycket tidigare, men säkert inte på de 20 sista åren. Ska bli intressant att se den färdiga koftan.

Ha det bra! Kram!

petra.m sa...

Hej Linda!
Den blev jättefin din Lace Ribbon. Jag är färdig med min med och tyckte den var kul att sticka och smidig! Åh, vad fint Jitterbugg-garnet är. Precis som du sa:)Hoppas du mår bra och det lät härligt med yoga! Jag höll på med det innan barnen och mådde så bra av det.
Kram Petra