tisdag 24 juni 2008

Mystiken tätnar

Det händer massvis på stickfronten hemma hos mig. Såpass mycket att jag nästan ligger lite efter med redovisningen. Men lite i taget tycker jag är bättre än allt på en gång.

Jag har stickat ett linne i min favoritfärg. Garnet är Colinette Banyan (bomull/viskos) inköpt på Nysta. Även mönstret är därifrån. Stickat på st nr 4 och virkat runt halskant och även nertill (jag var lite galen och följde inte helt mönstret när det gällde just virkningen) på virknål 3.5. Linnet är helt underbart att ha på sig! Jag gör även en liten sjal i naturfärgat lin till, bara slätstickad på strumpstickor så att den blir rund. Den är dock inte färdig ännu.


Mystic Meadows tar sin tid. Jag stickar och stickar och stickar och kommer ingen vart känns det som. Jag är nu på ledtråd 2 av 4. Men den är helt okej att sticka och mönstret blir jättefint, och egentligen är det ju ingen brådska. Bara det att jag har ju så mycket annat jag vill göra också... Den blev väldigt blå på bilden, är mycket mer lila i verkligheten.
Passande stickning för Allsång och Morden i Midsomer ikväll, blir fortsättningen på min Gullris-kofta i lin. De två virkade rutorna till bakstycket är färdiga och ihopsydda. Och som ni ser har jag plockat upp och börjat med slätstickningen. Krävs lite blockning senare....

11 kommentarer:

Boel sa...

Så mycket fint du gör (som vanligt). Linnet blev jättefint och virkningen nedtill på koftan ser rolig ut att göra och det ska bli spännande att se hur den blir.

Själv sitter jag på biblioteket i Falkeberg, lite putt på vädret och på att jag blivit skruttig mitt i semestern (allergisk). Mycket stickat har det blivit men lite väl lite sol och bad. Nu ska vi strax åka upp till mina gamla hemtrakter (Vessigebro).

Kram
Boel

Marias garnhändelser sa...

Supersnyggt linne och jag ser mycket fram emot att se mystic meadows i verkligheten någon gång.

Anonym sa...

Så mycket fint du hinner göra! Linnet var helt ljuvligt, och det ska bli spännqande att se den andra färdig.
Ha det gott!

Maria i Falkenberg

Åsa sa...

Linnet är jättefint och jag är väldigt nyfiken på koftan.

Anonym sa...

Åh vilket vackert linne!!! Och Gullris blir nog oxå en höjdare! Jag tycker om att titta in till dig ibland, jag blir så lugn då. Jag skulle gärna vilja träffa dig, vi skulle ha så kul och mycket att prata om tror jag! :) Kramis

Helena sa...

Så supersnyggt linne! å sjalen å koftan ser ju oxå ut att bli kanonfina!

Anonym sa...

Linnet är jättesnyggt...och jag älskar den färgen.
Kul att se Mystic Meadow växa...¨nån gång ska jag oxå börja på den...men just nu har jag så mkt annat jag börjat med :-)

Stick-kine sa...

Vilket jättesött linne det blev! Nu ser vi fram emot när din kofta blir klar, jag är så nyfiken - du stickar så fint!Hälsn Kine

Metta sa...

Som vanligt mycket imponerad när jag ser dina alster. Linnet är så läckert och färgen alldeles underbar. Koftan är också spännande att få se växa fram.

Har inte kommit så långt på min Mystic Meadows. Ingen lämplig fotbollsstickning, så jag får väl ta tag i den igen i nästa vecka.
Kram Metta

doktoranden sa...

Vilken härlig färg på linnet! Passar dig perfekt. Den virkade kanten på koftan blir verkligen fin. Ska bli spännande att se hur den blir färdig.

Anonym sa...

SÅ snyggt det blir linda! Bra val du gjorde i Uppsala! Kram