torsdag 16 oktober 2008

Varannan vecka

Att ha barn varannan vecka är känslosamt. Det är så många positiva upplevelser, men också många negativa.

När jag får barnen vill jag att vår vecka ska bli en skön, rolig och harmonisk vecka. Inte en vecka full med bråk.

Det är så trist att lämna de gråtande de gånger det händer och veta att jag inte får se dem på en vecka. Lika frustrerande är det att hämta på fredagen efter, när jag både saknat och längtat, och det första som händer är trots och bråk redan i bilen på väg hem.

Jag vill inte skämma bort mina barn bara för att de är här varannan vecka. Jag vill att de ska ha samma regler och gränser (och mys förstås) som om de var hos mig alltid. Jag tror att det är jätteviktigt.

Många känslor rusar i kroppen. Ett hjärta som svämmar över av kärlek och gråter samtidigt. Jag kan sitta och se på dem när de somnar, njuta av deras doft, deras söta fina ansikten och mjuka händer, och inte förstå hur de bara några minuter tidigare provocerat mig så oerhört.

Det är många tårar som trillar under en vecka. Därför är det också skönt att få några dagars paus. Just den här veckan har varit präglad av trots, trots och åter trots. En riktig bråkvecka med både min 7-åring och 5-åring. En prövning. Det blir skönt med en helg utan krav. Med besök här tillsammans med Saltflingan. Och mysiga kvällar med pojkvännen.

Snart är det fredag igen.

På många sätt längtar jag redan.

Och hoppas på en lite gladare och lugnare vecka.

3 kommentarer:

Anna sa...

Vi har hållit på och testa olika varianter när mina bonusbarn var små och innan de blev så stora att vi alla tyckte det var bättre med tvåveckorsperioder så slutade vi växla på fredagar. Då är alla så trötta att det alltid blev fel. Vi bytte till måndagar efter skola/dagis och jag har vänner som byter onsdagar och är väldigt nöjda med byte från fredagar till annan dag. Bara en tanke när jag läser ditt inlägg. Vet att det är jobbigt och att växeldag inte hjälper mot allt, men man kan alltid fundera på olika alternativ. Ha en riktigt fin helg, det låter mysigt!

Boel sa...

Jag ser fram emot morgondagen!

Kram
Boel

ankie sa...

O vad jag behövde just de orden du skrev här. Förra helgen var jag så trött på mina små (skrev om det)att jag skulle vilja ha dem varannan vecka, just för att få några dagars paus. Men jag vet o förstår att det inte bara är rosor med att ha det så.