måndag 3 november 2008

Mystic Earth ledtråd 2 och höstinspiration


Tack snälla för alla fina kommentarer jag fick om min Festivalsjal i förra inlägget =).

Jag stickar vidare på min andra mysteriesjal och har nu gjort färdigt del 2 av Mystic Earth. Det är långa ledtrådar (fyra totalt), så det tar sin tid. Men det är kul stickning och skönt att koncentrera sig på när jag lyssnar på cd-böcker (just nu är det Änglar och Demoner av Dan Brown).
Jag har gjort ett par rätstickade muddar i resterna av mitt Noro Silkgarden Sock. Inspirerad av just Festivalsjalen ville jag göra de med blommor på. De kom dock inte alls så tydligt fram som jag hade önskat. En kombination av att det var mindre storlek på stickorna (3 mm) och att garnet kanske inte lämpade sig jättebra. Jag skulle säkert kunnat sytt runt blommorna för att få fram de mer, men det har jag ingen lust med. Jag har för många andra projekt som jag vill ägna min tid åt ;).

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fin sjalen blir, spännande att se färdig. Skönt att sticka spetskanten samtidigt som själva sjaldelen.

Fina muddar, Noro har så fina färger. Jag tycker att deras garner ofta blir finast i ett enkelt mönster, så man ser färgerna och garnet.

Fidiluren sa...

Jättefin! Jag är imponerad av att du både kan koncentrera dig på ljudbok och avancerad mönsterstickning samtidigt. Det funkar inte här. :) Får lov att vara glad om jag kan hålla öronen öppna överhuvudtaget...

Anonym sa...

Fina muddar. Jag har själv funderat på att göra muddar i Noro då det blir rester av garnet när jag stickar på min Curlicue. Hur många maskor la du upp?