onsdag 28 januari 2009

Bra dagar

Det finns bra dagar och det finns dåliga dagar. Igår var en dålig dag. En trött och ledsen dag. En sån där dag man helst bara vill hoppa över. Idag är en bra dag. Mer energi, mer lust, mer glädje. Inspiration och harmoni. Hade vi inte haft de dåliga dagarna, tror jag inte att vi hade sett de bra dagarna. De behövs båda två.

"Du är närvarande när det du gör i första hand inte är ett sätt att nå någonting annat, utan är tillfredsställande i sig själv. När det finns glädje och engagemang i det du gör." (Eckart Tolle, ur tidningen Hälsa Nr1 2009)

Så kändes det idag när jag stod vid blombordet och jobbade med en begravingsbukett. Full koncentration på kompositionen, på färgerna, på formen och på blommorna. Allt runt omkring försvann. Entusiasm, glädje inspiration och engagemang.

Jag har fått ytterligare en utmärkelse. Denna gång från Yllene Tider. Tusen tack:). Jag blir stolt och glad! Det passar bra att blogga den just idag, när livet ler lite mer än igår. Den har snurrat runt bland bloggarna ett tag, så jag väljer att inte skicka den vidare.

Jag fick också en så härlig Kram häromdagen från Saltflingan. Du får absolut en kram tillbaka! Jag vill också skicka vidare en Kram. Den jag skickar den till har ingen blogg. Men jag vill skicka den ändå, eftersom jag vet att hon så mycket behöver den, speciellt denna månad.

Till dig mamma!

5 kommentarer:

Boel sa...

Det hade varit mysigt att fika mina nybakade kakor med dig, vi får ta det en annan gång (med andra kakor då). Din kommentar om dammsugning är suverän, jag tänker likadant, hur skitigt ska jag ha det för att ha sänkt kraven nog mycket för att inte vara en "duktig flicka".

Gillar citatet det är ju det som är kärnan i egentid egentligen, sedan kvittar det om jag binder vackra blombuketter i skolan, lagar mat, stickar eller formulerar bra gallringsrutiner som folk förstår bara jag får chansen att vara hör och nu. Jag har tidningen hemma men har missat den artikeln det blir kvällsläsningen.

Kram
Boel

Anonym sa...

Jag förstår mig på de dåliga dagarnas tjusning, de dagar som är bra. Men som du säger, de måste ju finnas båda, för att man ska uppskatta det braiga! Balans!

Tack till både dig och mannen i ditt liv, som peppar mig att hålla mig ifrån FB! Ibland är det inte fullt så lätt att stå upp för sig själv.. då behöver man sina vänners stöd i ryggen! :)

KRAM!

Samtal från min trädgård sa...

Precis så är det, dåliga dagar lär oss att uppskatta de bättre dagarna. Gör bara det som är roligt för det mesta, det andra kan vänta. Och har tiden gått så kanske man inte alls behöver göra det, som var tråkigt....

ki sa...

Tack kära Linda!! Stor kram tillbaka!
Mamma Kicki

Susilull sa...

Visst är det så!
När de bra dagarna kommer efter de dåliga, då inser man hur underbart livet är och det känns som om man kan klara allt!!
Eländet från gårdagen är som bortblåst!
Och just som du skriver att få stå och koncentrera sig på bara en sak som dessutom ger glädje och inspiration, sånt ger kraft!

Ha det bra!