måndag 9 februari 2009

Grattis Norge

Det var ett mycket trevligt 3-års kalas jag var på i lördags. Se bilder här. Många kända ansikten och flera glada skratt. Med mig hem fick jag ett Noro Kureyon Sock i färgen S188 som är lila och grönt. Ingen har väl vid det här laget missat att det är mina favoritfärger för tillfället?! Och att då hitta båda i samma nystan.... Obeskrivlig känsla ;). Inspirerad av Saltflingan som jag är, så ska jag också göra en sjal. Men det blir en där man börjar i nacken i stället, med enkelt mönster för att slippa tänka och räkna och följa mönster. Den heter LaLa's Simple Shawl och jag hittade den på Ravelry.
Idag var första dagen av fyra veckor på min praktikplats. Jag är på en Handelsträdgård där de också har snittblommor och övriga floristdelar. Det var allt lite nervöst i morse, men gick bara fint. Fick t.o.m avsluta dagen med att göra en tulpanbukett som sen skulle gå med bud. Imorgon ska jag få göra en beställning på en dekoration i form av ett hjärta i blomsterskum (oasis). Håll tummarna för mig!

Avslutningsvis måste jag säga att det var faktiskt kul att se Norge vinna guld med hjälp av Aksel Lund Svindal i kombinationen i Alpin-VM nu ikväll. När jag bodde i Norge under 90-talet var det en ständig kamp mellan svenskar och norrmän. Som svensk i Norge var den kampen inte alltid så kul. Det blev tillslut så jobbigt att jag under många år har varit trött på att öht se norrmän vinna... Kan ju ha något med att göra att jag blev "småmobbad" varje gång en norrman vann under 90-talet. Vilket var väääldigt många gånger.. (Pratar nu skidåkning - både på längden och tvären). Men ikväll var det helt härligt att se. Härligt att höra de norska kommentatorerna och glada intervjuer med vinnaren och hans pappa efteråt. Som pappan sa: "Det var jo heeelt fantastisk. Bare helt rått! Og vi har "sommarstuga" i Sverige!"

Nu ska jag njuta av en lugn måndagskväll med mig själv, stickning och sista avsnittet av Stormen.

9 kommentarer:

Boel sa...

Tack själv för i lördags det var trevligt! Jag undrar vad vi skrattade så åt fast spelar roll huvudsaken var att vi hade kul. Jag har också börjat sticka på mitt garn.

Kram
Boel

Lissy sa...

Du har fått en liten utmaning av mig.

maLinka sa...

Sjalen kommer bli kanonfin i Noros sockgarn! Jag är jättesugen på att sticka något med Kureyon Sock men varje gång jag ska köpa garnet så blir jag lite avskräckt av att det känns så stickigt. Mjukas det upp något när du stickar i det?

Alpint är alltid kul att titta på och att Aksel Lund Svindal tog hem kombin var ju hur kul som helst!
Heja Norge!

Linda sa...

Lissy: spännande med utmaning. Ska kolla och återkommer med detta.
Malinka: Nej jag upplever inte alls att det är stickigt. Men det beror ju helt på hur känslig man är. Det kanske inte är ett sånt garn som man har till ett plagg tight runt halsen. Det blir lite mjukare när man stickar i det också. Jag gillar det skarpt!

Metta sa...

Ja, ni ser verkligen ut att ha haft trevligt på 3-årskalaset. Tyvärr har jag svårt att komma till Stockholm en lördag, då jag bara har tillsyn för min man på vardagar.

Läckert garn och trevlig sjal.

Håller med om att det är kul när Norge vinner, då det inte går så bra för Sverige. Chanserna till svensk medalj verkar små just nu.

Ha det bra på praktikplatsen.

Kram Metta

Annas resa sa...

Fin sjal! Kanske skulle våga mig på den själv, jag som ju är nybörjare på stickning...

ankie sa...

Hoppas det går bra på din praktik-plats.
Du har fått en utmaning av mig.
Ha det gott.

Samtal från min trädgård sa...

Så fina färger! Har skrivit ut beskrivningen så den kanske hamnar på stickorna så småningom.

Anonym sa...

Hej!
Så fin sjalen blir!
Det ser ut att vara ett mönster i min smak. Jag gillar när jag lär mig rapporten utantill så jag kan sticka kortare stunder också.Det blir mest sådana just nu.

Säger Eva, som inte har någon blogg utan en bok, och som satt på samma hörn som du och Boel mfl på det trevliga kalaset hos Maria förra lördagen.