söndag 24 maj 2009

Underbara Lorna

Jag och kära J har idag lekt lite botaniker. Allt detta ludd som i helgen har varit helt galet ute i naturen (det har ju nästan sett ut som att det snöar) trodde jag var från maskrosor. Men icke sa nicke. Efter en sväng ut med spanarögon och förstoringsglas (haha) hittade vi att det definitivt kommer från aspen. Men även en hel del från ett annat trädslag, som kan tänkas vara hassel. Någon som vet vilket?

Jag har förresten också precis lärt mig att det gula pollentäcket som lägger sig över trädgårdsmöbler, grillar och bilar kommer från granen och tallen. Förklarar varför jag nyser av björken några veckor innan, och inte av det gula vi ser nu.

Från botaniker till florist. Hur svårt kan det vara att få ihop en bukett? Jag och min lärare kom in i en något häftig diskussion i förra veckan angående matrialval till kompakta buketter. Jag vet inte om det är jag som är dum eller vad det är, men vi verkar missförstå varandra mest hela tiden. Det är något frustrerande kan jag tala om..... Vilket gör att jag inte alls känner någon lust att åka till skolan imorgon. Men det är kanske bara en sån där söndag helt enkelt.
När jag nu fått avslutat lite större grejer har jag börjat på en del mindre projekt. Äntligen har jag tagit fram garnet från Grötö-helgen. Det jag först har börjat med är ett par Nutkin i Lorna's Lace Shepard Sock i färgen Pilsen. Jag är helt såld på rött-rosa nu för tiden. Och lite inslag av brunt gör det inte sämre! Det är fantastiskt att sticka i så jag njuter verkligen. Efter att jag började sticka läste jag att Nutkin snurrar sig en del, men jag hoppas att det blir bra till slut ändå. Ett sådant här fint garn kräver ett fint mönster och jag vill att slutresultatet ska bli bra. Eftersom det dock är så många skiftningar i färgen vill jag inte ha ett för mönstrat mönster. Knitpro nr 2,5 till garnet funkar kanon!

Jag kunde inte hålla mig till en ny grej utan började även på Ester-muddarna som Stickfrossa har gjort. Det gröna Champagnegarnet från Grignasco är också det helt ljuvligt! Och det är ett roligt mönster att sticka. Knitpro nr 3,5 använder jag till dessa.

6 kommentarer:

SF sa...

Åh den färgen på Lorna´s laces garnet var helt ljuvlig. Jag håller själv på med ett par i en mer brun-blå-grön-lila färg.

frisky frog sa...

Ååå, vilka snygga koftor du gjort! Hur hinner du?
/Ha en bra vecka!

Inger sa...

Vilket underbart sockgarn,varför passade inte jag på att köpa sånt?Kan det vara för att jag kom att tänka på alla kilona som ligger här hemma och väntar.

Boel sa...

Vilket underbart garn säger jag igen för det var ju underbart redan när jag såg det live för ett tag sedan.

I dag har jag sett en kund plåga en florist, han var väldigt bestämd men med mindre bra smak, floristen såg väldigt plågad ut, kan ha att göra med att han behandlade henne som mindre vetande också. Själv blir jag alldeles lycklig när någon plockar ihop en fin bukett just till mig (jo jag vet att jag betalar för det).

teresa sa...

Det är Poppel, trädet som snöar, läste jag i min dagstidning. Lägger sig överallt...
Vilka vackra sockgarner.

Linda sa...

Underbart garn! Nja, jag tyckte att mina Nutkins mest snurrade sig när jag stickade dem, när de väl sitter på foten är de jättesköna.