tisdag 27 oktober 2009

Spindelmössa

Ännu en mössa till sonen. Egentligen den som blev klar först. Även den som jag fick repa upp några gånger. Den är fortfarande inte optimal. Lite för trång blev den tyvärr. Men jag blev så less till slut så det fick bli som det blev. 4 nystan M&K Eco Babyull. Stickor nr 3,5. Mönster och garn vann jag på SIV (grötö) i våras =).

12 kommentarer:

Sofia sa...

Fy va läbbans att gå omkring med en jättespindel på huvudet... :-O Kramis ;)

Susanne sa...

Håller med ovanstående, men mina småkillar skulle älska det :)

Gunilla sa...

Jättefin!

Garntrollet sa...

Den är supertuff!!! Perfekt att skrämma gamla tanter med :-)

Susilull sa...

Nämen fy, läbbig mössa. Men kul!!
Nu är han ju rustad inför Halloween-helgen.
Hur är ecobaby-ullen, sticks den som mössa? Barn brukar ju vara bra betygsättare när det gäller sticksighet.

Elisabeth sa...

Den blev jättefin! Jag gjorde samma mössa i våras och bloggade om den i mars tror jag, gjorde samma upptäckt som dig - den blev lite trång, men mest i kanten där jag fäste trådarna. Kanske fel i mönstret, att det borde flera maskar nederst?

Elena sa...

Den var tuff, wow!

Linda sa...

Ja den är tuff :). En liten kommentar till storleken. Jag ändrade om mössan flera gånger eftersom min sons huvud är ganska litet. Jag har således inte följt mönstret när det gäller maskantal osv. Den minsta storleken blev alldeles för stor för honom.

Linda sa...

Oj, skulle ju svara på frågan om den sticks också. Nej jag tycker inte det, men än så länge har inte sonen använt den så mycket, så det lär jag väl i så fall höra. Han brukar dock vara ganska tålig. Själv tycker jag den känns mjuk och skön.

Anonym sa...

Jättetuff!!Jag har stickat älgmössan till min dotters man som är jägare och blir 30 år i november.Passformen blev heller inget vidare fast jag repade och ändrade.Så den blev lite"slapp"men det är ju bara en kul grej.Fin att titta på.Ha det bra./Ella.

Anonym sa...

Vilken grej!
Han måtte bli avundad i plugget!

AoG

Linda Jonsson sa...

ah men den här var ju alldeles alldeles helt... genial! :D