fredag 2 maj 2008

Klart man kan köpa sol!!

Tur att det finns stickcaféer och stickbloggar. Jag saknar nämligen kompisar som stickar. Ja, dvs mina “vanliga” kompisar stickar inte. Så det är alltid jag själv som sitter där med stickningen i högsta hugg. Det skulle ibland vara lite roligare om de andra var lika nördigt galen som jag =).

På tisdag tror jag minsann att jag ska bege mig in till stora staden (Sthlm) och besöka Hurtigs konditori för första gången. Hoppas jag får sällskap av några Sthlm knitters!
Med lite hjälp av min snart 5-åriga son blev det lite kort på mig med gula Icarus. Han tog visst fler kort än jag visste om ;-).
Och visst kan man köpa sol! Med inspiration från Jennie har jag avslutat Icarusen i vitt. Både gult och vitt är Shetlandsull. Jag gjorde de sista 6 varven i det vita. Hade först tänkt att göra endast de 4 sista varven, men passande nog tog det gula slut, så det fick bli så här, och jag är nöjd! Jag har gjort en rapport mindre av de första rapporterna eftersom sjalen blir stor nog i alla fall. Shetlandsullen är ganska sträv att sticka i, men det är skönt att varva det med all den mjuka merinoullen och silket jag gör en del andra grejer i.11 kommentarer:

doktoranden sa...

Hihi! Jag har det precis på samma sätt, dvs mina "vanliga" kompisar stickar inte alls. Jag kanske oxå ska bege mig till Hurtigs på tisdag, så kanske vi ses där?

Jättefin sjal! Jag gillar verkligen den vita kanten - det blir pricken över i!

Katarina sa...

Sjalen är verkligen underbar.(vill ha...) Önskar att jag kunde sticka lika fint som du.

Unknown sa...

Tack för hjälp! Kram Eldstickan
P.s Vi kanske se på tisdag?

Åsa sa...

Så jättefin! Jag brukar hitta roliga bilder i mina kamera då min 8-åriga tjej har smyglånat den. Vad härligt ni ser ut att ha det i solen.
Kram Åsa

Helena sa...

Jisses vad snabb du är! Icarusen blev ju jättesnygg!

Marias garnhändelser sa...

Jättesnyggt med den vita kanten!

Anonym sa...

Åhh, vad fin Icarus är. Härlig färg, man blir glad/sprittrig av den.

Ops, jag missade att man kunde betala för Mystery Lace. Jag trodde att den bara upphörde. Nåväl, jag väntar på Slow Bee (som ska ha ett lite lägre tempo, lagomt till sommaren) och GoddssKnits.

Ha det bra.

Boel sa...

Jag trodde att jag redan kommenterat och sagt att sjalen är jättefin men tydligen har jag bara tänkt det. Bättre sent än aldrig.

Jag måste också sticka mig en Icarus!!

Kram
Boel

Anonym sa...

Hej! Jättefin Icarus blev!
Jag stickar min i svart.. inte lika spralligt kanske, men dock lite striktare... Kram på dig, underbara du! /Sofia (Stickelin)

Gunilla sa...

Så synd att jag inte kan gå till Hurtigs ikväll. Hoppas du kommer nån fler gång. Jättefin sjal.

Eva i Halmstad sa...

Den är jättefin din Ikarussjal, min ligger så bra i sin på se och har tråkigt.
Hoppas de var roligt på Hurtigs, vi hade de väldigt trevligt på Fribergs.
Må så gott.
Eva.