måndag 19 maj 2008

Stickcafé och knallig Clapotis

Maria har färgat nytt sockgarn. Suck. Hon har verkligen lyckats med färgningen, det var underbart! Två härvor fick följa med mig hem, efter det väldigt trevliga stickcaféet i lördags. Det är en blandning av ull och bambu. Av det gula tänker jag göra en Branching out. Jag kunde inte motstå linet i samma färgton. Det är inte nödvändigt att ha med, men jag tror det kommer att göra att sjalen får en fin tyngd. Och ja, mamma nu kommer du att skratta knäna av dig, jag har köpt pärlor.... Det ska inte ens VARA pärlor i det mönstret. Men jag vet inte vad som har hänt, jag tror jag har blivit pärlbiten eller nåt. Vad det kan tänkas bli av det korall-hallonröda-orange-färgade får jag se så småningom. Jag njuter av att bara se på det! Det ekologiska bomullsgarnet och även den otroligt lyxiga vita bollen av Cashmere tänker jag göra fler Perditor av. Och ni som har skarpa ögon ser också att rundsticka från Knit Picks fick följa med. Den ska bli väldigt spännande att testa!! Bara känslan man får av att hålla i den är helt fantastisk.


Full fart med väldigt roliga strumpor. Det är Django socks från Cookie A. Garnet är Colinette Jitterbug. Underbart garn och superroligt mönster. Nu ska jag bara ändra lite klädstil också så att jag kan använda strumporna så att de syns. Jag vill ju inte att de ska gömmas i skor och under byxben. Fick tips på stickcaféet att man kan använda strumpor och kängor till shorts eller varför inte kjol?! Det tål att tänkas på! I annat fall får jag väl ha de som pynt här hemma någonstans!! =).

Min andra Clapotis är klar. Jag gillar verkligen både mönster att sticka och utseende. Tror faktiskt inte jag ska blocka denna. Den krullar sig så härligt som den är. Så får vi väl se om jag kanske börjar på en tredje också.....

4 kommentarer:

Katarina sa...

Så glad man blir av att titta in hos dig, med alla dessa underbara färger. Jag förstår att du är nöjd med dina inköp, för mig kliade det i fingarna efter att få klämma och känna på garnet. garnnörd jag? nä.... ;-)
Ha det gott!!

Boel sa...

Jag blev också alldeles glad av att titta på alla härliga färger. Det kommer att bli mycket fint gjort hemma hos dig.
Den senaste Clapotisen är också jättefin, jag bara måste göra en sådan.
Kram
Boel

Helena sa...

Håller med bägge föregående "skrivare":) underbara färger. Kan lova dig att Harmony är precis så underbara som man förväntar sig, ja de är tom bättre än så:)
Lycka till med att börja jobba!

Åsa sa...

Åh, vilka härliga färger på garnerna. Visst är det skönt med sommar för då vill man bara ha såna glada härliga färger. Stickorna är jag jättesugen på. Hoppas dom är lika fina som alla säger.
Kram Åsa