torsdag 22 januari 2009

Dramatik


Igår kväll vid halv tio började plötsligt sirener tjuta. Jag satt i min Lamino framför tv'n och stickade. Jag kikade ut från vardagsrumsfönstret. En brandbil stannade mellan mig och lägenheterna en liten bit bort, mitt emot lägenheterna där jag bor. Från fönstret såg jag hur flammor och lågor vällde ut genom en av lägenheterna. "Shit" tänkte jag. "Vad är det egentligen jag ser??" Jag kunde inte stå emot utan gjorde som min granne, tog på mig termobrallor, jacka och mössa och gick ut för att se lite närmare. En man har precis hoppat ner från balkongen. Snabbt kom det ytterligare 4 brandbilar, 2 polisbilar och 2 ambulanser. Dramatik i Bålsta.
Efter ett tag såg det ut som att brandmännen lyckats släcka det värsta och jag gick in igen. Uppriven och uppjagad la jag mig strax efter 22, till ljuset av blå sirener som letade sig in mellan persiennerna.
Nyheterna rapporterar här, här och här.
Idag vaknade en man upp på Akademiska Sjukhuset utan hem, utan någonting. Stackare! Men han verkar ha klarat sig utan skador. Tack och lov för det!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oh fy fabian va läbbans!
Skönt ändå att det inte var i ditt hus!
Hoppas du kan sova ordentligt efter det här. Du behöver vila och hämta kraft ju. Hoppas du fortfarande trivs som blomman i buketten.. ;)

Kramis!

Jonas sa...

Jag förstår Sofias goda avsikt, men trivs inte blomman bättre fritt växande i en sydsluttning i maj, än avhuggen och instoppad i en bukett...? *s*

Samtal från min trädgård sa...

Usch, tycker att jag har hört om så många bränder i lägenhetslängor nu på senaste, konstigt eller också att man bara väljer vad man vill lägga uppmärksamheten på? Hoppas att du fick sova lite, så du orkar med skolan.

Susanne sa...

En liten sak finns på min blogg, ha en riktigt skön helg, Susanne