fredag 23 januari 2009

Blommor och slätstickat

Det blir lite av varje i det här inlägget. Jag börjar med att tacka så jättemycket för utmärkelserna jag har fått. Av Samtal från min trädgård och Trollmamman fick jag Kreativ Blogger. Av Trollmorsan fick jag för bara någon minut sen One Lovely Blog Award. Det är underbart att höra att ni tycker om att läsa det jag skriver och se på det jag stickar! Jag blir stolt och glad! Många är ni där ute som jag följer nästan varje dag. Det ger så mycket med alla bloggar. Så mycket intressant att läsa, så mycket inspiration att få. Jag skulle inte vilja vara utan er! Denna gång skickar jag ingen utmärkelse vidare, men jag lovar att jag har många favoriter!

Jag kommer (nog) minimera att blogga det jag gör på skolan, skulle tro det blir tjatigt efter hand *s*. Men så här i början kan jag inte låta bli att dela med mig lite av vad jag har lärt mig. Anette undrade om vi kommer lära oss alla blommor på svenska och latin. Det kommer vi inte! Däremot ska vi försöka lära oss så många vi kan av de vanligaste blommorna som förekommer i en blomsterbutik. Det underlättar om man kan både de botaniska namnen (som oftast är på latin) och de svenska. Vi kommer att ha ungefär 15 namn i veckan som läxa. Låter säkert löjligt lite, men jag känner att det kommer bli en utmaning ;).
Vi gör någon form av bukett eller dekoration varje dag. I onsdags pratade vi om begravningar och band våra första begravningsbuketter. Efter hand kommer vi även att göra begravningsdekorationer och kistdekorationer.

Idag fick vi späcka vår första krans. Det gör man med ett verktyg som heter späcknål, som man ursprungligen använde i resturangbranschen när man späckade skinka. Det var många små blommor som skulle användas upp och därför blev min krans full med olika sorters blommor och blad.
Den här veckan är det EM i Konståkning från Helsingfors. Ni som har följt mig ett tag minns kanske att jag var och tittade på VM i Göteborg i påskas. Jag älskar helt enkelt konståkning! Jag har försökt kolla så mycket jag kan och i helgen lär det bli mer. Igår njöt jag av Herrarnas fria åkning och jag blev väldigt glad när min favorit Brian Joubert vann. Av de tre svenskarna som åkte gillar jag Adrian bäst. Jag känner på mig att han kommer att gå långt :). Jag startade ett nytt litet stickprojekt till konståkningen. Kravlös slätstickning fick det bli iform av strumpor från Knitty: Widdershins. Garnet köpte jag från Garnhärvan på Syfestivalen i november. Jag valde ett mönster där man startar på tån eftersom jag jag vill göra de så långa som möjligt, men endast har två nystan. På detta viset hoppas jag kunna få ut mest!

Till sist önskar jag er alla en riktigt skön helg!

6 kommentarer:

ki sa...

Buketten är så vacker och kransen är helt ljuvlig!!
Mor

Eva i Halmstad sa...

Vilka härliga blommor du har förmånen att få vara ibland.
Ha en go helg.
Eva

teresa sa...

Vilken underbart vacker krans!!
(Jag skulle på bandymatch m min son idag. Råkade hitta en konståkningstävling för småflickor! SÅ gulligt. Missade större delen av sonens match eftersom jag inte kunde slita mig från de små prinsessorna...)

Metta sa...

En sådan härlig känsla det måste vara att få hantera blommor varje dag. Både buketten och kransen är underbart vackra.

Har också tittat på konståkningen. Roligt med både guld och brons till Finland.

Ha en bra vecka. Kram Metta

Samtal från min trädgård sa...

Fina blommor och fina strumpor, visst är det bra med slätstickning eller rent av enbart räta när det kommer till tv-tittandet?

Anette sa...

Du kan sticka sockor! Jag har börjat men klarar inte av att tyda stickbeskrivningen på hur man stickar hälen. Den påbörjade har legat i korgen i ett år nu.. men du vet bevisligen hur man gör. Säg till när du startar en kurs.