söndag 2 augusti 2009

Uppifrånochnerkofta
Tack Tant Kofta för all hjälp och vägledning i koftprojektet. Det har varit jättekul och så inspirerande. Jag vill genast sticka fler och har lite tankar på hur min nästa ska se ut. Jag känner också att jag skulle vilja våga mig på lite annat som jag har en del idéer om och det hade jag inte trott innan.... Jag är normalt sett en mönsterslav!! (De två första bilderna är klickbara om ni vill se de i större format.)
Min kofta är stickad i Tee Tee Poppari, 100% majsgarn. Jag använde stickor 4,5 till halsringningen och stickor nr 5 till resten. Jag har även virkat ett varv fm med virknål 3,5 runt halsringningen i efterhand eftersom ringningen blev lite för vid. I övrigt tycker jag den är kanon i storlek och form. Randningen är inspiration från Lala's Simple Shawl, men jag har stickat mosstickning istället för rätstickning i ränderna och i kanterna.

10 kommentarer:

ki sa...

Sååå fin din kofta blev!! Klär dig mycket bra!
Mamma Kicki

Ida sa...

Så fantastiskt fin och den ser dessutom väldigt skön ut! Jag blev inspirerad (vilket jag helst inte ville bli just nu, med flera idéer i huvudet och jobbstart imorgon...).

trollmamman sa...

Nyss hemkommen från Öland med nytt garn till nya projekt, måste jag nog "tyvärr" hålla med Ida - jag behöver verkligen ingen mer inspriation just nu :-)

Det hindrar ju dock inte att jag följt Tant Kofta-KALen både här och där med stort intresse ...

Snygg är den, din kofta!! Och avundsjuk är jag på passformen - jag har _så_ svårt att få till alster i lagom storlek ...

Gunilla sa...

supersnygg! Grattis!

miastick sa...

Vad snygg! Kul att återanvända strukturen från lala-sjalen också, det kanske jag härmar nån gång. Koftan ser somrigt härlig ut, hur många nystan gick åt?

Maria i Falkenberg sa...

Åh, vad fin den blev med den mönstringen och passformen är ju perfekt!

Boel sa...

Så härligt somrig kofta! Snyggt med "strukturen". Lyllos dig som klär så bra i vitt, jag ser mest sjuk ut.

Kram
Boel

Susilull sa...

Så fin den kofta blev!! Den kan du vara nöjd med!
Blir väldigt sugen på att göra en egen uppifrån-och-ner-kofta när jag ser allas fina koftor!

Sanna T Sköld sa...

Denna är såå vacker. Passar fint på dig också!!!

MammaPuhStickar sa...

Supesnygg kofta! Ditt mönster som du gjorde passar perfekt.