tisdag 25 mars 2008

Garnfärgning och isprinsar

Så var påsken över för denna gång. Med tanke på all snö känns det mer som att man har firat jul... tur att man fick sig lite ägg och sill annars hade jag nog inte förstått någonting! Jag firade påsk i Falkenberg på Västkusten.

Två stora höjdpunkter denna påsk: garnfärgning och isprinsar!

Det var första gången jag färgade garn. Mamma och hennes väninna har gjort det innan, så de instruerade och sen färgades det som bara den hela eftermiddagen. Det var så spännande att leka med färgerna och se hur nyanserna växte fram. Vi färgade i mikron och det var verkligen sååå roligt!!På påskafton var det ääääntligen dags. Herrarnas fria åkning i Konståknings VM från Skandinavium i Göteborg. Från kl 13 till 17 satt mamma och jag som klistrade på våra platser, och oj vad det var roligt, eftermiddagen bara flög iväg. Vilken stämning!! Här har ni en bild på de fina pojkarna :-) Från vänster 3:a Johnny Weir Usa, 1:a Jeffrey Buttle Kanada, 2:a Brian Joubert Frankrike. Och om det finns någon mer som jag, som har lite lust att bli lite nostalgisk och ta en titt på den absolut bästa.... Alexei Yagudin, så finns hans fria program från OS i Salt Lake City 2002, då han vann, här. Och när jag ändå var ute på Youtube och letade lite, hittade jag också ett fantastiskt program med musik från Gladiatorn här. Det bara måste ses!!Påskdagens morgon var verkligen lugnet före stormen. Strålande sol och ett vindstilla hav.
Kvällen slutade med snöstorm och under kvällen/natten kom 20 cm snö.

9 kommentarer:

Mia sa...

Linda, vilka fantastiska färger du fått till! Har ni använt färgkrafts färger? (Hoppas det eftersom jag köpt det och tänkt lära mig snart.)

Catarina sa...

Åhhh...*suckar av avund*...vilka härliga färger. Vad använder du för färg?

Åsa sa...

Åh,vilka underbara färger på dina garner. Jag har aldrig färgat garn men nu blir jag ju jättesugen. Du måste berätta vad du har haft för garn och färger. Kram Åsa

Eva i Halmstad sa...

Va roligt att de var skoj på konståkningen, måste vara en upplevelse att få vara med på ett Vm , de är ju stort.
Ännu mer färg jag blir så sugen Kicki visade sist och var så stolt, med rätta.
Ska blir roligt att se vad de blir av de.
Ha de gott.
Eva.

Metta sa...

Så underbara färger ni lyckats åstadkomma. Blir verkligen sugen att samla några intresserade för garnfärgning i mikron.

Undrar liksom övriga vilken typ av färg och garn ni har använt.

Måste varit fantastiskt att se konståknings-VM live. Visst är de fantastiskt duktiga.

Ha det bra / Margareta

Pia sa...

Åh, så härligt det ser ut med alla färgrika garner och härligt att se dig lite gladare.
Roligt att du länkade till Alexeis åkning. Jag är också mycket förtjust i herrarnas konståkning, så kraftfullt och elegant. Mmmmm.
Ha det så gott och Kram

Linda sa...

Vad roligt att ni tycker om garnerna =). Vi har använt Icing Colors från Wilton, karamellfärg. Färgen är en gele som man blandar ut i vatten och sen är det bara att ta små doser över garnet och gnida in. Det är tvåtrådigt ullgarn som jag köpte på syfestivalen från Naturgarn.se.

Boel sa...

Karameller var det första jag tänkte på när jag såg dina fina garner. Inte för att jag gillar smågodis men garnkarameller är "gott". Har du några planer för vad det ska bli av garnet?
Jag blir glad att se att du verkar ha haft en härlig påsk!

Kram
Boel

Emmas dagar sa...

Vilka hääärliga gaaarner!!!