lördag 30 juni 2007

Sammanträffanden

Det är min övertygelse att det finns en mening med allt. Är man mitt i en jobbig situation kanske man har svårt att se det, men den finns där ändå, meningen. "Inget ont som inte har nåt gott med sig". Lika mycket som att det finns en mening, finns det också sammanträffanden, eller tecknen, som kan visa oss vägen, eller som i alla fall kan göra oss på gott humör och stråla lite extra. Tecknen kan vara stora eller små och det är inte alltid man ser dem.

Jag upplevde ett härligt sammanträffande på jobbet igår. Det var min chef som kom fram med en sommarpresent - varsin pocketbok till mig och mina kollegor. Jag fick "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. Sammanträffandet bestod i att jag sett denna bok hemma hos en kompis och tänkt att den vill jag verkligen läsa. Jag har efter det sett den vid ett flertal tillfällen i butiker och tänkt att den ska jag köpa en dag. Och så plötsligt, så bara stod han där med boken i handen och överräckte den till mig. Och jag blev verkligen genuint glad....

Min absoluta favoritförfattare för tillfället är Paolo Coelho. Jag har läst i stort sett alla hans böcker. Jag skulle råda alla till att i alla fall åtminstone läsa en bok av honom.. Det är han värd. Hans böcker handlar mycket om att ta till vara på livet, följa tecknen och finna kärleken. Mina favoriter är: Alkemisten, Veronika bestämmer sig för att dö, Zahiren och Elva minuter. Eftersom jag fullkomligt älskar bra citat, måste jag ta med några och de kommer här:

"Det räcker att vara uppmärksam, lärdomen kommer alltid när du är redo, och om du är vaksam på tecknen kommer du alltid att lära dig allt som du behöver för att ta nästa steg."
(Just denna sitter för övrigt på en liten grön post-it-lapp på väggen vid mitt skrivbord på jobbet. Med den ville jag få en viss kollega att tänka om.....men det hjälpte inte... och det är en helt annan historia....men lappen får sitta kvar ändå!!)

"När jag inte hade något att förlora fick jag allt"

"Det som får oss att lida är vår förväntan att få kärleken i den form som vi har tänkt oss, och inte så som den bör komma - fri och otyglad, med en kraft som visar oss vägen och hindrar oss från att stanna."

Alla ovan är från Zahiren.
Nu kommer ett från Veronika bestämmer sig för att dö.

"Du har inget att förlora. Många människor tillåter sig inte att älska just på grund av detta, för att det finns så mycket, så mycket förflutet, och så mycket framtid med i spelet. I ditt fall finns bara nuet."

3 kommentarer:

Jonas sa...

"För att kunna hitta någonting nytt, krävs det att man inte vet vad man letar efter"
- Anne Swärd

Anonym sa...

Hei Linda,

Jeg liker også godt Paulo Coelho. Jeg har pakket ned Alkymisten i min feriekoffert og gleder meg stor til å lese den i ferien som starter i morgen ettermiddag:-)

Fin blogg du har, forstår du fortsatt er ivrig med å strikke, så mye fint du lager!

Jeg vil bare ønske deg god sommer før jeg må tilbake til jobben å bli ferdig med alt jeg har lovet å gjøre før ferien.....

Mange klemmer fra Inger Lene

Linda sa...

Takk Inger-Lene!
Les og nyt og jeg håper at dere får en ordentlig god ferie!
Hils familien!
Mange klemmer!