onsdag 28 november 2007

Många grejer blir det....

Idag fick jag en ny bok från Adlibris "A Gathering of Lace" av Meg Swansen. En hel del fina saker. Även några runda spetsstickade sjalar. Jag har inte riktigt förstått mig på det än, får väldigt känslan av bordsduk. Men vem vet, smaken ändras med tiden har jag märkt...


Jag har varit lite dålig på att uppdatera mina nya "projekt på gång" här bredvid, så här kommer lite av det nya jag håller på med för tillfället - i tillägg till projekt Australien i förra inlägget. Jag är verkligen inne i en period av att köpa och börja. Men faktum är att jag faktiskt lyckades avsluta ett projekt här om dagen också. Det var den här hallonröda sjalen, som jag började med i våras. Garnet är Louisa Harding och heter Grace Silk & Wool. Inspiration och garn inhandlat på Nysta. Känns skönt att äntligen få den färdig. Det som kan inträffa när man har haft ett UFO så länge, är att man hinner tröttna. Känns lite som att jag gjort det och det kan därför hända att just denna sjalen blir en julklapp till någon :-).
Från garnet jag handlade hos Maria för ca 1,5 vecka sedan, håller jag bl a på med muddar. Det är angora varvat med silke. Spännande att för första gången sticka med pärlor. Men jag vet inte riktigt om det är min grej. Det blir väldigt fint tycker jag, men det var ju verkligen iiinte kul att trä upp alla dessa pärlor till att börja med. Som Maria själv sa "det krävs en kopp te och god choklad".


Jaha, vad håller jag mer på med? Jo, jag har börjat på ett nytt spetsstickningsprojekt. Garn och inspiration från helgen på Grötö. Mönster ur "Victorian Lace Today". Sjalen heter Myrtle leaf shawl. Det är första gången jag stickar spets på båda varven, en utmaning. Dessutom är det svart garn, så lite klurigt är det, och kul!
Sist men inte minst, har jag också kommit igång med mina helt vanliga raggsockar i Fabel. Jag gillar verkligen garnet och det är härligt att sticka med stickor 2,5 i rosenträ!
Ett litet konstaterande så här på slutet av inlägget. Det är inte lätt att få till text och bilder snyggt på Blogger. Så det får bli lite som det blir! :-)

4 kommentarer:

ki sa...

Väldigt fina projekt du håller på med! Kul att se hur muddarna i silke och angora blir. Jättefina! Stickor i rosenträ skulle jag också vilja ha, får nog inköpas på nästa garnshoppingsrunda!!

miastick sa...

Å vad skönt att äntligen få läsa någon som tycker som jag om runda spetssjalar. Jag tycker precis som du! Men vet också att smaken kan ändras, när jag började med stickning tyckte jag att spetssjalar över huvud taget var jättefult, men det tycker jag inte alls längre, börjar väl uppskatta hantverket antar jag? Men runda, där går gränsen ;)

Anonym sa...

Vilka trevliga projekt du har på gång! Muddarna blir väldigt fina och är nog snart färdiga skulle jag tro!
Maria W

Eva i Halmstad sa...

Vad mycket skoj du håller på med.
ha en trevlig vecka, Eva.