torsdag 27 december 2007

My so called Scarf

Så var det äntligen dags att utforska julklapparna lite närmare. Garnet Manos del Uruguay ligger färdignystat och väntar på att mor och jag ska leta fram stickor nr 7 för att påbörja vår KAL (för er inte fullt så insatta i stickvärlden som läser detta, betyder det Knit Along Together) "My so called Scarf". Vi fick inspiration härifrån och stickar enligt denna tolkning, dvs med 40 maskor istället för 30.

Det var full koncentration på de första två varven. Lite annat mönster än vad vi just nu är vana vid, men efter dessa varv flöt det på riktigt bra. Jag har valt färg 111-Eclipse (till vänster) och mamma har valt färg 118-Muld Wine (till höger). Vi njuter till fullo av detta garn i de fantastiska färgerna. Att vi är färgomaner går det inte att ta miste på. Man kan helt enkelt bara sitta och titta och njuta.
I juldagarna har jag också påbörjat min Dragspelsbasker. Garnet köptes fredagen innan jul när jag och mamma hade en ny garnshoppardag. Vi hittade för oss en nygammal butik i Gamla Stan (Stockholm): Anntorps väv. Jag föll pladask för denna mössa och Visjögarnet från Östergötlands ullspinneri. Jag stickar som sjutton och har ambitioner om att få den färdig till lördag, då jag ska en tur in till stora staden igen.

3 kommentarer:

Boel sa...

Mysigt med en KAL med din mamma. Min mamma stickade jättefint men gillade trots det inte att sticka. Jag kanske kan testa med min dotter, just nu stickar vi faktiskt vantar samtidigt...
Kram
Ps bilden på dina sovande barn dagen innan julafton är härlig!

Boel sa...

Nu är jag här igen =). Vill tacka för kommentaren om guldstjärnor på min blogg. Jag håller helt med dig om att det är mycket jobb med belöningssystem men nu har jag faktiskt börjat tänka att jag får belöna mig själv för att jag gör det jobbet för det är tufft att stå emot när barnen försöker förhandla om systemet och testa om det går.
Lycka till med era guldstjärnor!

Metta sa...

Så trevligt din mamma och du verkar ha med en egen KAL. Garnet ser läckert ut och mönstret till "My so called Scarf" har länge funnits på min önskelista att sticka, men blir nog inte så bra om man inte har det garnet Manos del Uruguay.
Dragspelsbaskern är mycket trevlig att sticka.
Ha ett bra slut på 2007.