söndag 17 augusti 2008

Regn, Rysare och Rowan

Det var ju tur att jag bestämde mig för att ta bilder igår. Idag öser regnet ner och det känns som att det är november och inte en sommarmånad... :(. När kommer den där sista värmen som det har pratats om? Skulle inte haft något emot lite mer solsken innan höstmörkret sänker sig.

Här hemma är det full fokus på OS. En stor höjdpunkt var rysarmatchen i tennis när Johansson och Aspelin tog sig till final. Vilken match det var!! Tyvärr förlorade de ju finalen igår, men en silvermedalj är ju verkligen inte fy skam!

Jag har fått färdigt min Mystic Meadows =). Jag jobbar vidare med Gullris-koftan i lin och jag har bättrat på garnförrådet. Gullris har nu färdigt bakstycke, framstycken och på god väg med den första ärmen. Det är perfekt OS-stickning. Lätt att känna maskorna så att man slipper se ner på varje maska.
När det gäller de nya garnerna har jag flera projekt planlagda redan. Det mörkblå Rowan Kid Silkhaze, med det härliga namnet Nightly, ska bli en tröja som heter Red Frilly Sweater (Ravelrylänk). Det nougatfärgade Rowan 4ply soft, med namnet Suede, ska bli en Sun Ray Shawl (också Ravelrylänk). Aracauniagarnerna blir sjal och sockar. Pomatomus står högt på listan. Och till höger skådar ni också sprillans nya Noro Silk Garden Sock. Det blir nog sockar det också så småningom.

12 kommentarer:

Boel sa...

Gullris ser ju fantastisk ut, sjalen också. Jag måste också virka mer det är ju kul och blir fint.

Hoppas du får en bra vecka som kommer. Jag har "tegelstenskänningar" men tror att det har med barnens skolstarter att göra.

Kram
Boel

Pia sa...

Jag har också börjat på Gullris men i ull, kul stick/virkning. Vilka härliga investeringar du har gjort. Ha en bra vecka!

Pia sa...

Glömde skriva att sjalen är underbart vacker!!

Sofia sa...

Himlars va fin Gullris blir!!! Inte ett endaste dugg på dina garninköp.. *ljuug* O:) Du kan väl lova att njuta lite av dem för mig oxå, är du snäll? ;)
Kram Sofia

Berit sa...

Sjalen är jättetjusig och Gullris också. Härliga garner du köpt.

Må så gott

ki sa...

Du gör så många vackra saker Linda! Sjalen är helt ljuvlig och koftan ser ut att bli jättefin. De nyinköpta garnerna är läckra!!
Kram från mor Kicki.

Anonym sa...

Hej!

Först och främst - din blogg är toppen! Inspirerande! Nu har jag en fråga, om du skulle kunna skriva och berätta var du fått tag på mönstret till Gullris. Jag vill också göra en! Dessutom verkar den ju bli så fin i lin!

Sköt om dig!

Eva

Linda sa...

Hej Eva! Både mönster och garn till Gullris har jag köpt på Yll o Tyll i Uppsala (www.yllotyll.com). Mönstret är det Cornelia Hamilton som har gjort. Hon finns även med sin egen butik i Mariefred: Hamiton Design.
Linda

teresa sa...

Vilken alldeles fantastisk skapelse, din kofta med den fantastiska virkade nederdelen!

Metta sa...

Din Mystic Meadows blev så vacker. Snart är det dags för Mystic Earth. Ska du vara med? Gillar verkligen Annas design.

Gullris ser mycket trevlig ut. Visst är det härligt när man får fylla sitt garnförråd. Underbara garner du köpt.

Eva i Halmstad sa...

Vilken vacker topp du gör eller är de en kofta, så fin. Såg att den finns på yll och tyll, får titta efter där.
Var och stickade med din mamma i dag , som vanligt trevligt, affären var fin men de saknas en del men de kommer väl med tiden.
Må så gott på dej.
Eva

Ulricha sa...

Åh, vad fin sjal! Och Gullris ser jättevacker ut.

Jag önskar att jag kunde virka bättre än jag kan.