torsdag 27 november 2008

Sjalar i lila

Här planeras det och fixas med adventsförberedelser. Adventsljusstakarna kom på plats i fönstret idag, eftersom jag inte kommer att vara hemma i helgen. Ljusslingan i lilla häcken utanför lyser också upp i mörkret. Den mysiga snön som kom, töade bort under dagen idag i blåst och 8 plusgrader... Men som tur är blir det lite julstämning igen på lördag (i väntan på mer snö) när jag och pojkvännen ska på julmarknad här.

Det stickas också en hel del och faktiskt en del annat än bara vantar och mössor. I Kauni (färg EI) köpt från Garnkorgen gör jag en Revontuli (stickor nr 5,5).

Jag har ett tag drömt om sockorna Garden Gate från Knitty. Jag gör mina i Araucania Ranco inköpt på Nysta. Jag använder stickor nr 2,25. Började först med 2.75mm enligt mönstret, men jösses vad stora de blev då!
Första bilden i detta inlägg är garn jag har beställt från 100%purewool. Vilket härligt garn!! (De vita prickarna är snöflingor och inget annat.) Fem härvor worsted i lila som är tänkt att bli denna (tack för inspirationen Mia ;)). En härva i brunt/beige/vitt fingering som jag inte vet vad det ska bli. Och en härva lila/vit som ska bli en Mystic Ice. Hoppas bara garnet räcker, det är några för få yards..... men jag chansar vilt!
Jag har fortfarande en liten bit kvar på Mystic Earth och hade tänkt att den skulle bli helt färdig först, men jag kunde bara inte låta bli att provsticka bara lite, lite....
Till sist ett litet bildbevis på vad som kan hända med ett par Harmony.... Limmet lossnade. Vilken tur att jag har lim hemma, så ingen större skada skedd!
På måndag ska jag ut och åka tåg en bra bit och i tankarna funderar jag på vilka stickprojekt som ska få följa med! En riktigt skön helg önskar jag er alla!

8 kommentarer:

Susilull sa...

Så många härliga garner, och så mycket kul på gång på stickorna.
Gillar verkligen garnerna/färgerna på din socka!

teresa sa...

Så mycket fint, men allra finast var nog de tvåfärgade sockorna. Underbara!!

Metta sa...

Så mycket fint du har på gång och så härliga garner/färger du har valt till dina projekt. Är mycket imponerad av att du tycks sticka färdiga dina alster, vilket alla fina bilder är ett bevis på.

Själv har jag flera större påbörjade projekt, som nu ligger som UFO:s, men som jag hoppas komma igång med när alla sockor är klara.

Var rädd om dig och ha en jätteskön helg. Kram

mammapuhstickar sa...

Underbara färger på garnerna. Lila och rosa är mina favortitfärger just nu. Sen är det aldrig fel med svart till. Avundsjuk på att du stickar en Revontuli, den är så rolig att sticka. Ha en härlig helg!

Fidiluren sa...

Jag förstår att du har drömt om Garden Gate sockarna. De är urtjusiga och med din färgkombo så blir det fantastiskt!
Jag har också råkat ut för att mina Harmonyspetsar lossnar. Inte bara på ett utan på två par.

frisky frog sa...

Här lyser flitens lampa! Fina saker du har på g och vilka härliga garner. Jag vill också sticka sockar från tån. Hur gör du, "vänder" du på ett vanligt mönster eller har du ett speciellt?
/Ha en bra dag!

frisky frog sa...

Tack! hade jag bara sansat mig lite hade jag sett att du länkade...

Eva i Halmstad sa...

Hej
Vilken massa fina garner du har och vad mycket fint du gör, sockarna är så söta.
Må så gott och lycka till med limmningen.
Eva.