söndag 1 februari 2009

Asymmetri

Efter ett varv med dammsugaren känner jag mig nu redo för en ny vecka. Inte direkt så att lägenheten är tipp topp, men det duger. Nytvättat ligger på hög och väntar på att få bli vikt. Det får vänta någon dag till. Badrummet likaså.

Ja det var en tuff vecka som var. Vi har i två veckor jobbat med symmetri i skolan, och nu skulle vi den tredje veckan börja tänka asymmetriskt. Lättare sagt än gjort. Formdominans och färgdominas är två ord som ringer i öronen på mig. Gyllene snittet, 8, 5, 3. Inte göra si inte göra så. Tänk på ....
Nivåbukett, begravningsbukett, hög begravningsdekoration och nivådekoration är något av det vi hunnit med under veckan. Det sistnämnda är det ni ser på bilden. Tror att poletten föll ner någorlunda till slut. Med mycket frustration på vägen. (Och massvis med mer träning som komma skall så klart!!)
Nu ska jag sticka några varv på min FLS innan sängen ropar. Jag har repat upp den och börjat om från början. Jag stickade först enligt storlek small, men har känt att den kommer bli i minsta laget. Precis när jag delat för ärmar och bål, bestämde jag mig därför för att repa upp. Nu blir det medium istället, och ett nytt försök med knapphålen. Jag ska också lyssna lite på Emma Hambergs Brunstkalendern. Ingen bok man blir djup och imponerad av på det sättet. Men lättsam och trivsam och jag fnissar igenkännande åt flera av karaktärerna :).

8 kommentarer:

Metta sa...

Blir imponerad av allt du lärt dig på så kort tid och vilka fina blomsterarrangemang du åstadkommer.

Tråkigt att du måste repa upp din FLS, men ibland måste man det för att få rätt storlek och bli nöjd med slutresultatet.

Önskar dig en bra vecka.
Kram Metta

Samtal från min trädgård sa...

Vackert, vackert. Du har helt säkert valt rätt yrke.

Boel sa...

Vill ha!! Snart kan man beställa av dig eller hur ;=). Det ser så tråkigt på blomfronten hemma och Plantagen gör ju inte mig glad i alla fall.

Jag dammsög också i helgen och njöt av hur fint det blev där jag dammsög resten tittade jag inte på.

Kram
Boel

Anonym sa...

Jag är grymt imponerad redan av dina blommor! Bra jobbat, tösen! :)
Trist att du repat upp, men ett bra och modigt val, på vägen om nöjdhet! :)
Hoppas din vecka blir lättsam, lärorik och trevlig!
KRAM

Anonym sa...

*på vägen MOT nöjdhet, skulle det ju stå.. ;)

Stick-kine sa...

Tänk att få vara bland blommor hela dagarna - nästan! Fina arrangemang du gjort och ser att du har fin känsla för färg och form. Det måste kännas roligt att få gå till "skolan"! Kram

Helena sa...

Så härligt du verkar ha det! Blir lite avundsjuk på dig, kan tyvärr inte vista bland doftande blommor numera.

Susilull sa...

Jättefint blomsterarrangemang, sånt blir man glad av att se!

Tack för din kommentar - jag vet så väl att det inte är värt det, all kraft som "duktighet" tar ibland. Nu försöker jag "snåla", jag delar bara med mej till dem som jag får "tillbaka från".

Ta hand om dej du med! Kram!