måndag 26 september 2011

Utekatt eller innekatt...

När jag för en gångs skull kommer hem glad från jobbet. När barnen varit snälla och glada både söndag kväll och måndag morgon. När arbetsdagen gått bra och jag känner mig peppad för att måla barnrum.

Då hittar jag en lapp i brevlådan från någon granne eller styrelsen, vet ej.. Men det står att i vår förening ska minsann alla katter vara kopplade ute. Gah.... Det har gått så bra med mina fina små kattungar. Något i mitt liv som i övrigt är i så mycket kaos som faktiskt gått som en dans. Och de älskar att vara ute och jaga flugor och klättra i träd. Jag blev så himla ledsen :( Målarlusten rann fullständigt av mig.. Varför kan inte bara något lite få gå smidigt och bra???

4 kommentarer:

dace sa...

för att det alltid är nån surtant eller surgubbe...

Susilull sa...

Katter är ju av naturen utedjur, som gillar äventyr - dom skall väl inte hållas kopplade!!!
Förstår att energin rann av dej!

Agneta sa...

tyvärr finns det folk som inte tål katter. Vi har samma problem här. kan inte släppa ut våra godingar

Anna-Karin sa...

Du ska nog kolla vad som egentligen står i stadgarna. Låter mer som en lapp från en surtant, än styrlesen, när den inte är undertecknad. Kan ju också vara bra att hinna före "surtanten" att prata med styrelsen - alltid bra att visa att man inte vill vara till bekymmer.

Tyvärr är väl lagen (2007:1150) så att katter egentligen skall hållas kopplade, om man hårddrar det.

Du kan ju alltid också lägga fram förslag att du kan bygga rastgård. Det är ju i o f säkrare för katterna, men kan oftast upplevas som fult, vilket kanske leder till att du får ha dem fria i a f.

Här finns bilder på rastgårdar
http://www.kattforum.se/viewtopic.php?f=1&t=203469&hilit=rastg%C3%A5rd&start=40