torsdag 21 mars 2013

Ekologiskt från Färöarna


Det är första gången i mitt liv jag får paket från Färöarna. Och vilket paket sen! Fullt med ekologiskt ullgarn som heter Sirri. Jag blev tokinspirerad av serien "Brottet" (Tack Stickpodden för tipset på tv-serie). Har nu sett färdigt på säsong nr 1 och är kär i tröjan Sarah Lund har på sig (ytterligare bilder). Så i fredags var det jag som klickade hem garn och idag kom det. Snabbt!!! Garnet är helt underbart! Sånt där äkta ullgarn som luktar får och är fett att hålla i. Ska bli spännande att se hur det är att sticka i och att bära. Exakta mönstret äger butiken som säljer färdiga tröjor (Gudrun & Gudrun), så jag kommer att blanda lite från det här och med tips från den här bloggen.

2 kommentarer:

Monica sa...

Serien är superbra - danskarna kan det där med deckare! Jag har också spanat på Saras tröja, men inte ens vågat tänka på garnkostnaden....

Sturkas sa...

Hej,
Vad fin tröjan blev :-)
Jag älskar serien och älskar tanken på att sticka tröjan. Såg att du utgått i från mönstret man kan köpa på Ravelry. Min fråga till är om du har det mönstret och om du har möjlighet att "ge" det vidare genom att skicka en kopia?
Det hade varit kanon och så roligt att få testa att sticka tröjan.

MVH/ÅSa