lördag 20 september 2014

Afmaeli in action
När vi åkte bil runt hela Island i juni satt jag och funderade och funderade över hur min islandströja skulle bli. Vilket mönster skulle jag välja? Kofta eller tröja? Och framför allt vilka färger?

Naturen blev den som fick inspirera. Oj vad den skiftade! Från ena minuten till den andra visste vi aldrig vad som skulle vänta bakom nästa hörn. Så det är inte självklart att välja de färgerna jag har valt. Det kunde lika gärna bli svart och limegrönt efter den svarta lavasanden och den limegröna mossan. Men det var vid ett tillfälle när vi åkte upp mot en öknen som låg på en bergsplatå och innan den svarta ökensanden bredde ut sig, som jag hittade det jag inte kunde släppa. Stora fält av ängar med gräs som blivit beigt. Stora områden där blommor och gräs bildade en matta i vinrött och blandat med det vanliga gröna gräset. Där har ni min tröja!

Det blev ett klassiskt mönster som heter Afmaeli och som man kan ladda ner gratis från Istex. Garnet är härliga Lettlopi och det gick åt 7 nystan i grundfärg, 2 av den lite mörkare beiga och 7 nystan av olika kontrastfärger till. Garnet är billigt så det blev en betydligt billigare tröja än de färdiga man kan köpa där. Jag har dessutom massor av garn över, så det lär bli stickat mer i detta härliga garn! Jag stickade min tröja på st nr 5.

3 kommentarer:

frisky frog sa...

Åh vad snygg den blev! Jag tittade på det mönstret i morse, men tvekade. Nu har jag bestämt mig. =) Frågan är bara vilka färger jag vill ha...

ki sa...

Den är så väldigt snygg och klär dig så bra! Jag vill också göra!!

Rönnbergska skapelser - tennarmband o sånt sa...

Oj så fin!!