söndag 4 november 2007

Min isländska spetssjal

Jag har nu kommit en bit på väg på min isländska sjal. Uppläggningen var lite knepig och det var mycket räknande. De första varven var fulla av koncentration och lite pysslande för att komma igång. Jag har hört att det finns speciella stickor för att sticka spets. De är helt enkelt spetsigare. Eftersom jag gör denna på stickor 4, var det flera ggr jag satt och önskade mig spetsstickor! Men nu går det lite lättare - har väl helt enkelt blivit lite van :-).

Vad rolig den är att sticka! Kombinationen av mönster, färger som växlar och det tunna tunna garnet att hålla i. Härligt!

Just nu skiftar jag från en mönsterkombination till en annan - och helt plötsligt blev det jättesvårt att hålla reda på mittmaskan. Jag har en markör, underlättar definitivt arbetet . Men i det mönster jag gör just nu, så ska man göra en (på engelska) "p1, k2, ppso" mitt över mittmaskan. Inte konstigt att det kan bli knepigt att hålla reda på mitten!! Markören åkte hit och dit några ggr. Men jag tror faktiskt att jag än så länge har den i mitten. Tillbakavarvet är okej, så får vi se vad som händer på nästa varv med mönster!
4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad långt du har kommit! Det ska bli roligt att se den färdig. Den blir nog helt underbar skulle jag tro.
Maria

ki sa...

Så fort det går med din sjal! Den ser ut att bli så vacker! Följer med spänning! Jag har också ett antal UFO:n som jag nu har bestämt mig för att avsluta ett i taget. Får inte börja på något nytt förrän det mesta är färdigt, så det är bara att sticka på! Kram.

Anonym sa...

Oj!? Kan bara vara imponerad! Tittar runt på andras spetsstickningar mer än tar tag i att testa på det det själv.. än så länge :)

Anonym sa...

Hej,

Såg din fina isländska spetssjal från 2007.
Får man vara så fräck och fråga var du har hittar det mönstret?
Jättefin, verkligen

Emelie