tisdag 26 februari 2008

Var är du Chao Li?

Usch vad det är tråkigt att laga mat till sig själv. Ibland skulle jag önska man bara kunde knäppa med fingrarna, så stod Chao Li där (ni minns, han "alltiallot" från Falcon Crest). Och man kunde bara säga vad man ville ha, så kom det serverat, på ett silverfat.......

Ungefär så kändes det i och för sig i förmiddags lite grand när det helt plötsligt knackade på dörren. Utanför stod en snubbe (eller rättare sagt gubbe) från Svenska Lås och ville sälja ett extralås till mig. Jahapp, en halvtimme senare satt det ett nytt lås i min dörr och jag var en hel del kronor fattigare. Men nu kommer med säkerhet INGEN att kunna bryta sig in hos mig i alla fall!! (?)

För många år sedan köpte jag ullgarn från Åhs Fårfarm i Vessigebro utanför Falkenberg på Västkusten. Det skulle bli en herrkofta. Nu skulle den som den var tänkt till aldrig nånsin vilja ta på sig koftan, eftersom den enligt mannen i fråga "stinker". Koftan blev aldrig färdig. Den blev istället en påse som har åkt lite fram och tillbaka till olika platser med tanken på att den någon dag skulle bli färdig.
Jag ramlade över den i förrådet idag och tog upp ullen och den halvfärdiga koftan. Fantastisk ull, påminner lite om kauni i tjocklek och känsla. Jag har gjort färdigt bakstycke, båda framstycken och halva första ärmen. Känns ju onekligen väldigt trist om inte den ska bli färdig när jag kommit så långt, och i ett sådant härligt ullgarn.
Alla delar ligger ute på luftning. Den blir nog väldigt stor till mig själv. Men som extrakofta en kall kväll, varför inte? Annars får jag väl sälja den på Blocket *s*.

3 kommentarer:

Boel sa...

Karlar!! Jag bodde faktiskt i Vessigebro mellan jag var 4-8 år. så bara därför måste ullen vara bra ;=)
Jo jag jobbar på fredag i alla fall lite tidigare på dagen. Just nu hittar jag inte lappen med stickcafétiderna i Spånga -återkommer. Men vi kanske ses hos Maria den 8:e (eller på Nysta)?
Kram

Anonym sa...

Jag tror inte du behöver sträcka dig så långt som till Blocket om du vill sälja den... ;)
Kolla med försäkringsbolaget nu, om de kan sänka din hemförsäkring för att du har satt dit ett nytt och bättre lås!
*bjuder på en nybakt bulle, direkt från ugnen, lite Chao-Li-istiskt sådär* ;) Kram Sofia

Jonas sa...

Chao Li i all ära, men ännu bättre vore väl http://en.wikipedia.org/wiki/Thing_(Addams_Family)

Tar mindre plats iallafall...