måndag 25 februari 2008

Cykeltur och merinoull

Idag var det dags att vårlufta cykeln. Jag har inte cyklat så särskilt många meter sen incidenten i augusti. Jag är fortfarande märkt på kinden, fast de flesta brukar tro att det är mascara som jag smetat dit (eller möjligtvis runnit dit men hoppat över en centimeter eller två?). Ibland har jag lust att skriva i pannan "det är ett ärr jag har längre ner". Men det är bara när jag blir påmind. När jag ser mig själv i spegeln ser jag det inte och bryr mig inte ett skvatt. Jag är bara så glad att det inte blev värre än så!

Det gick oavsett alldeles utmärkt att cykla idag. Min kondition är inte riktigt där den bör vara. Pga mitt tryckande bröst blir jag väldigt lätt andfådd och trött. Så det blev en ganska lagom liten tur. Kändes dessutom rejält i låren, skönt! Kunde jag med gott samvete sitta i min stickhörna resten av eftermiddagen/kvällen =).

Efter att ha sett de starka bilderna från Kalla Fakta igår angående hur man gör med fåren i Australien för att få fram merinoullen, får jag en annan syn på merinoull. Ullen som är så fantastisk att ta på och sticka med... Vilket djurplågeri! Hemskt! Frågan man ställer sig är gör alla så här, eller bara ett fåtal fåruppfödare? Jag har bara sett bilderna via webben och såg inte programmet, någon som vet mer?

3 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Hej
Jag vet inte mer , men de jag har sett är inte skoj, man blir verkligen tveksam till de goa mysiga garnet.
Eva.

Anonym sa...

Hej

Jag tycker det är fruktansvärt vad dom gör med lammen, så jag har öppnat en websida http:/// för att få stopp på det, där kommer vi diskutera vad vi ska göra åt saken.

Titta gärna in

Hälsningar

Göran

Anonym sa...

Det är verkligen vidrig djurmisshandel :-(

Tack och lov hörde jag att Australien ska upphöra med denna vidriga metod 2010. Tyvärr är det alldeles för lång tid till dess, tycker jag.