tisdag 5 februari 2008

Vårlängtan och barnagråt

Jodå, klart att ni ska få bild på monkeysarna också, så att ni säkerligen vet att de blev färdiga =).
Jag råkade i söndags kväll ut för det absolut värsta jag vet. Magsjuka. Usch och fy. Men som tur var gick det någorlunda snabbt att hämta sig, så imorgon är det dags för jobbet igen. Nu ber jag bara till gudarna att barnen inte blir sjuka!!

Och på tal om barn..... Varför ska det vara så svårt att inse att barnen är trötta och hungriga när man hämtar från dagis och skola? Eller, jag vet ju att det är så, men det hjälper ändå inte när det blir gnäll, gråt, och "dumma mamma" i flera omgångar. Tänk, jag vill bara barnens bästa, och ändå känns det ibland som jag är världens sämsta mamma.
I väntan på våren, vad passar väl bättre då än en lime- och rosafärgad orkidée vid fönstret. Suck vad vackert!Min Gotlandssjal ska bli 2 meter lång. Oj vad den kommer att värma underbart på jobbet! Nu är den 176 cm, inte långt kvar alltså. Har även börjat på passande muddar till. Jag hittade lite överbliven gotlandsull i mörklila som jag randar med. Mönstret fick jag av mamma i helgen, hon hade hittat det i en bok om jag inte minns helt fel. Skuggstickning tror jag det kallas.


My So Called Scarf ligger och vilar lite på köksbordet. Den växer sakta men säkert. Tre nystan Manos Del Uruguay har jag. Nu har jag börjat på mitt andra och kan se att den kommer bli alldeles lagom lång.


5 kommentarer:

Åsa sa...

Jag har köpt Manos från Garnkorgen då jag är så sugen på en My so called scarf. Din är jättesnygg. Ha det gott. Kram Åsa
Ps. Prova ta med en frukt till barnen när du hämtar dom, det brukar hjälpa mot gråt och hunger.

Britt-Marie sa...

Gråtande barn har vi nog alla haft, jag hade följa john med klättring, flygplan osv både hem och till dagis. Skönt att de åren är över : )

Vilka härliga sjalar du har gjort, mjuka och fluffiga.
Garnet jag använde i babykoftan var Kauni (förvånande)

Kram

Metta sa...

Så härliga dina sjalar blir. Har också lust att sticka My So Called Scarf, men den får vänta ett tag, då jag har många andra projekt igång. Dina Monkeys blev jättefina.

Det är tur att jag har mina garner och mina blogg-/stickvänner, när oturen slår till. Har just skrivit skadeanmälan och mår efter omständigheterna bra. Inga kroppsskador som tur var.

Inte kul med magsjuka, men det är skönt när det snabbt går tillbaka. Det är besöksförbud hos min man pgs magsjuka. Hoppas han slipper få det.

En vacker orkidée förgyller verkligen tillvaron, när det är grått och regnigt ute.

Kram /Metta

Katarina sa...

Tack för besöket hos mig. Nu har jag ännu en trevlig blogg att återkomma till.
Ha det bra trots magsjuka.

Boel sa...

Hunger lockar verkligen fram det sämsta i en oavsett om man är barn eller vuxen. Jag brukar när jag kommer i håg det ha en påse med nötter, russin mm med mig mest med tanke på mig själv men även tillbarnen. Men konstigt nog är det just när man behöver det mest som nötter mm ligger hemma.

Dina sjalar blir jättefina!

/Boel