söndag 11 maj 2008

Att vara

Jag började läsa Flyga drake igår. Och av en slump hittade barnen vår drake i garderoben och valde att sommarlufta den just denna sena eftermiddag.

Jag har läst många enormt bra böcker på sistone. T.ex Gunillas man försvann av Gunilla Söderholm och Ulla-Lene Österholm (sann tragisk men bra skriven bok) , Busters öron och Kleopatras Kam av Maria Ernestam (hon skriver så fascinerande finurligt), sista och avslutande delen av Stieg Larsson Luftslottet som sprängdes (lyllos er som har dessa kvar!!) och Skam av Karin Alvtegen (vill läsa mer av henne!). Nu fick jag till bilden på stickningarna jag håller på med (försökte i tidigare inlägg). Clapotisen i Lime nViolet, That little Scarf i rött bourettsilke, Lace Ribbon Scarf i medelhavsgrönt och ett par enkla strumpor i Step.

Jag har precis avslutat min frukost på min lilla uteplats. Njuter av det ljumma härliga vädret en söndagsmorgon. Läser samtidigt några rader i Läk dig själv.

"Närvaro betyder att vara nära det som är. Närvaro hjälper dig att befria dig från det förflutnas och framtidens makt över dig. Genom att utveckla konsten a t t v a r a befriar du dig från tankens grepp om dig. Om du ger för stor del av din uppmärksamhet åt dina tankar förlorar du förmågan att bli ledare över energiflödena inom dig.

Stanna upp vid dikeskanten. Din upplevelse av den är nämligen livet."

2 kommentarer:

Eldstickan sa...

Tusen strålande solar av Khaled Hosseini boken efter är ännu bättre;o) Så gillar du att flyga drake så har du mer att njuta av sen;o) Vad mycket snyggt du stickar. Jag missade tyvärr stickcafet då sonen låg på sachsska.///Eldstickan

Boel sa...

Närvaro, i det mår man/jag så bra av att vara i. Tyvärr så har jag svårt att hålla mig där utan tankarna far framåt och bakåt. Sticka brukr vara ett bra sätt att stilla tankarna på (förstås stickning är bra för allt:=))

Dina sjalar ser superfina ut!

Kram
Boel