torsdag 29 maj 2008

Morning Glory

När jag såg Dödergöks tårta på bloggen blev jag helt såld. Med en gång bestämde jag mig för att en sådan vill jag göra i sommar. Därför skapade jag mig tillfälle igår och bjöd hem syster med familj och mamma för att vi skulle kunna få njuta av denna godhet. Och i det här vackra vädret vi har dessa dagar så var det underbart att få sitta ute och bara njuta.....

Det var samma eftermiddag som jag fick hem underbar keramik från Petra i Bruzaholm. Titta och njut! Precis lika underbar som bilderna på hennes blogg. Det var mamma som tog vägen där förbi när hon körde från Falkenberg upp till Stockholm. Mycket uppskattat!

Min That Little Scarf är äntligen klar. Det är mönsterstickning på både rätan och avigan och ett mönster som jag inte lärde mig utantill. Det har tagit ett tag med full koncentration, men den har samtidig varit rolig att sticka. Mönstret heter Morning Glory Lace Pattern. Vilket har fått mig att tänka på din gamla låten "What's the story morning glory" med Oasis från mitten av 90-talet (från albumet Wonderwall). Det lyssnade jag fram och tillbaka på i oändlighet när jag var ute på min jorden-runt-resa 95/96. Så i takt med maskorna har jag sett stränder, regnskogar och partaj om vartannat :-).


Garnet inhandlade jag på syfestivalen i mars och det är handfärgat Bourettesilke från Eva i Stäket. Jag köpte en härva och har lite kvar av garnet. Jag har gjort den något längre än i mönstret.


4 kommentarer:

Min Tråd sa...

Vilken vacker tårta! Var hittade du receptet? Jag får nog baka en liknande till helgen o bjuda in vännerna i syrenbersån.

Min tråd sa...

Tusen tack!!! Trevlig helg!

Åsa sa...

Åh.så härligt det låter. Vissa låtar ger en sånt härligt komihåg. Tårtan ser jättegod ut och keramiken är verkligen fin. Skulle gärna äga den men det blir nog svårt att frakta den hit till Norrland. Har kikat flera gånger på Petras blogg men kanske nån gång när vi bilar till svärmor i Värmland att vi tar en omväg.
Njut av sol och tårta.
Kram Åsa

petra.m sa...

Hej Linda!!!
Vad glad jag blir attdu blev nöjd med din keramik!!!
Du är så jättefin i din söta scarf!! Den där tårtan ska jag med baka, den ser superläcker ut!!
Kram Petra