torsdag 10 juli 2008

Jodå, jag stickar lite också

Varför börja med något snabbt och enkelt, när man kan börja med något stort och komplicerat?

Jag har börjat på Three Cornered Shawl (sid 136) ur boken Victorian Lace Today. Garnet jag använder är egenfärgat av Maria och en blandning av ull och silke.

Denna sjalen stickar man utifrån och in. Jag började alltså med att lägga upp 624 maskor. Första varvet, som dessutom var ett mönstervarv, tog ca 1,5 timme. Det krävdes en film till barnen, full koncentration och en stor kopp kaffe. Hade nästan kramp i högerhanden när jag var färdig. Som tur är var varv två räta maskor och varv tre aviga. Lite tid att hämta andan.
Även fast de första varven är mördande jobbiga, så gillar jag ändå att sticka en sjal utifrån och in. Känslan av att det blir färre och färre maskor är underbar =).

Jag har nu också stickat färdigt bakstyckena på de två koftor jag håller på med.


Det är Drops koftan i hallonröd Drops Alpaca och det är Gullris i lin.

Härom dagen började jag också på ett par strumpor i garn även det från Marias garn som hon har färgat själv. En blandning av ull och bambu. Det blir dessa.

11 kommentarer:

Katarina sa...

Vilket projekt, blir trött bara jag läser antalet maskor. Men vilken tur att de blir färre och färre.

Boel sa...

Oj så mycket fint!! Gullris blir ju så fin, min linkofta är upprepad och förpassad till ett mörkt hörn. Sjalen verkar spännande att sticka, jag längtar efter tiden och ron att ge mig på något inte fullt så avancerat men något däråt.

Kram
Boel

Eva i Stäket sa...

Three cornered shawl är verkligen en jättevacker sjal! Jag har gjort den i kashmir och visst tar den lååång tid, men den är värd det!! :)
Lycka till!

Metta sa...

Som vanligt full av beundran för dina projekt. Tittade i boken på Three Cornered Shawl. Fantastiskt vacker sjal, men så mycket jobb det verkar vara. Som tur är går ju maskantalet åt rätt håll.

Dina koftor ser ut att bli fina. Sockorna har jag tittat på länge och de blir mitt nästa sockprojekt.

Ha en fortsatt skön semester men med litet stickning också.
Kram Metta

Anonym sa...

Det blå garnet ser fint ut till sjal:)

Helena sa...

Du verkar vara fullt sysselsatt på semestern:) Hoppas att du njuter av ledigheten!

Anonym sa...

Visst är sockorna roliga att sticka.Stickade 2 par i rena farten!Koftorna är kanonfina!Hallonröd...Det är ju för ljuvligt!
Ha det bra./Ella.

Stick-kine sa...

Ellas Spring Forward-sockor blev jättefina, det blir dina också! Jag blev glatt överraskad då jag såg hur enkelt mönstret var och hur fint det blev. Jag är snart på gång med sådana också - tydligen har min kompis Metta också blivit sugen på att sticka dem! Sjalen ser jobbig ut men med mindre och mindre maskantal blir det ju roligare och roligare! Ha det så skönt på semestern!Kram Kine

Anonym sa...

Oh, så mycket fint och underbara färger, det är verkligen sommar!

Anonym sa...

Oh, så mycket fint och underbara färger, det är verkligen sommar!

Anonym sa...

Oj vad mycket fint du har stickat. Jag tycker också mycket om att sticka men tycker att timmarna är för få ibland, älskar sjalar och är just nu inne på att göra ngn mönsterstickad, är sugen på den åsasticksida har gjort, triiny sjal eller nåt sånt.

Må så gott/Berit