torsdag 11 december 2008

Uppslukande fascination

Jag har idag suttit helt uppslukad. Lyssnat på Barbara Voors roman Sömnlös. I början var jag inte så entusiastisk, men jag blir mer och mer begeistrad. Över språket hon använder, rytmen i boken och handlingen. Hur spänningen och mysteriet vävs in i en beskrivande värld av känslor, rädsla, sorg, passion och sömnlöshet. Hur annorlunda en del människor fungerar, tänker och är. Det fascinerar mig.

Dagarna går fort nu. Jag konstaterar att det inte är många veckor kvar innan mitt nya liv börjar den 12 januari. Jag gläder mig massor. Att äntligen få tillbaka ett liv. Något eget. Något som kan få ta upp mina tankar och förhoppningsvis ge mig glädje, lust och inspiration. Något nytt att prata om.

Men jag kommer också att sakna de här dagarna av inga tider. Av fullkomlig frihet. Av ingen press och inga krav. Av totalt uppslukande och nerdykande i andras världar.

12 kommentarer:

Elena sa...

Härligt med det nya att se fram emot!

frisky frog sa...

Vad fina sockarna blir!
Spännande att du snart ska börja utbildningen. Jag har förstått att det är något du drömt om länge. Ibland är det skönt med bestämda tider också och jag är övertygad om att du kommer att hitta tid för det du vill. Prioritera! Jag själv försöker att inte vara så ordningsam. Ingen dör av lite damråttor. Det gäller bara att skrida sakta genom rummen så de inte virvlar fram...
Ha en bra dag!

teresa sa...

Vad kul det låter med nya sysslor! (själv längtar jag ihjäl mig efter att få börja arbeta igen.)

Sanna sa...

Barbara Voors har varit min favorit många år. Har läst nästan alla hennes böcker.
Härligt med något nytt att se framemot.

Ha det nu bra!!!

Kramar
Sanna

Ulricha sa...

Vad spännade att ha något att längta till. Och vad fina strumporna ser ut.

Ha en trevlig lucia.

mariak. sa...

Men vad roligt med utbildningen!
Många grattisar!

marindi sa...

Härligt med ett yrke där du får utlopp för din kreativitet. Det låter jätteroligt!
Fina saker stickar du, som vanligt.

Maria

Metta sa...

Har inte läst något av Barbara Voors. Eftersom jag vet att vi tycker om samma typ av böcker, ska jag försöka få tag på "Sömnlös" när jag ska till biblioteket på måndag.

Förstår att du ser fram emot att börja din utbildning och ditt nya liv. Glöm bara inte bort att unna dig stunder utan press och krav. Ta dig tid att göra det du vill och koppla av med stickningen.

Jättefina strumpor.

Kram Metta

Stick-kine sa...

Du har fått en utmärkelse av mig för din fina blogg med välskrivna inlägg och bilder! Kram, Kine

Metta sa...

Ser att Kine hann före mig, men också från mig får du en utmärkelse för din fantastiska blogg, som jag läser med stor behållning. Kram Metta

Samtal från min trädgård sa...

Som vanligt är jag nyfiken om du har skrivit något nytt i dag. Läser dina inlägg med stor behållning och önskar dig lycka till med ditt nya liv i januari.

mammapuhstickar sa...

Snygg din sida har blivit-