onsdag 14 januari 2009

Floristutbildningen - here I come

Tack snälla för alla gulliga kommentarer jag har fått, både lyckönskningar, och gällande koftan! Det värmer :).

Ja så har jag då varit i skolan i tre dagar. Och tänk - jag har hunnit lära mig massor redan! Jag har en väldigt skön känsla i kroppen och känner att det både är roligt och något som passar mig. Så skönt att lära sig ett yrke som är så konkret och praktiskt, till skillnad från mycket av det teoretiska jag har både pluggat och utövat förut. Det är speciellt att kunna jobba med händerna, och inte bara med hjärncellerna! En annan sak som känns väldigt skön är tempot. Jag som på mitt förra jobb var van vid att ha massor med saker på gång samtidigt, ett tempo utan dess like, njuter av att kunna stå i ro och komponera, för att därefter sätta sig och ta en kopp kaffe... Ahhh..... Precis vad jag behöver för att min kropp och själ ska må bra just nu.
Vi är 14 tjejer i varierande åldrar i min klass. Redan första dagen fick vi möjlighet att hålla i lite blommor och lära oss att snitta. Låter ju nästan löjligt, men jösses vad svårt det är att snitta med en vass kniv. Känns som att tummen ska kapas av varje gång!


I måndagskväll var jag så in i bomben trött. Mycket nervositet och många spänningar som släppte! Sen sov jag urdåligt första natten, och så fort jag blundade (detta gäller även för igår och idag) såg jag ett hav av rosor framför mig. Många tankar som skulle (och ska) bearbetas!

Igår fick vi skapa vår egen första bukett. Min är den översta i inlägget. Några rosor, lite brudslöja och lite grönt. Idag gjorde vi ett grupparbete där vi fick i uppgift att göra en rund, symmetrisk dekoration, ungefär 1 meter hög och bred. Jag och mina två medstudenter är nöjda med resultatet :). Imorgon ska vi göra en liten dekoration på egen hand. Spännande!

Jag hade barnen extra natten som var. Kändes skönt att det funkade okej att hämta senare än vanligt och att jag hann med mitt tåg imorse. Nya rutiner, viktiga att få på plats så att vardagen ska funka. Något annat viktigt den här första tiden, och som jag kommer att prioritera, är att sova, sova, sova!!! Och det är nog det jag kommer satsa på ikväll. I säng så tidigt som möjligt....

16 kommentarer:

Jonas sa...

Jag kommenterar för en gångs skull inte som den avvikande småmysko karln - utan säger bara

Vad vackert!!!


Sov gott...

Anonym sa...

Vackert, vackert, vackert! :) Och att se ett hav av rosor varje gång man blundar är väl inte helt fel.. ;)

Oj, 6 cm! Då måste jag skynda mig ikapp!
KRAM!

Boel sa...

Jag tar med mig bilden av din rosbukett och går och lägger mig och sover då förhoppningsvis gott.

Sov gott!
Kram
Boel

Metta sa...

En sån underbar bukett. Du har verkligen hamnat rätt, att få vara bland blommor hela dagarna.

Säger god natt, men jag hoppas du redan lagt dig och att du får sova gott.

Kram Metta

Eva i Stäket sa...

Vilka underbart vackra buketter, speciellt din egen! :)
Att få jobba kreativt ger för det mesta mer energi än det tar, så detta är säkert helt rätt för dig. Lycka till med utbildningen!!

Mia sa...

Underbart att se och läsa att du har det bra. Lycka till och ta det lugnt och vila så ofta du har möjlighet så kanske vi kan träffas till våren.

Kramisar

Anonym sa...

Så häftigt att läsa din blogg. Att du tar seget från ditt förra jobb till denna floristutbildning. Ja, det har satt griller i huvudet på mig iallafall. Ska också tänka om gällande min egen "karriär". Men först lite mammaledighet, sen får vi se. Ta hand om dig och lycka till på utbildningen! Kram Sandra (en gammal kollega)

Samtal från min trädgård sa...

Så kul att du trivs! Du är nog på rätt ställe. Och sov nu allt du kan, det brukar hjälpa på det mesta.

frisky frog sa...

Vilka vackra arrangemang och vad roligt att du tycks ha hittat "hem"! Jag hoppas att du låter oss ta del av din utbildning med fler blomsterbuketter på din blogg!
/Ha en skön kväll!

Pia sa...

Så underbart. Sov gott och riktigt lycka till! Kram

teresa sa...

Vad kul det låter!
Och vad kul det var att läsa om ditt år i Österrike mm - skrattade!

Susanne sa...

Låter härligt med rosendrömmar, grattis till modet att byta bana i livet. Lycka till!!

Samtal från min trädgård sa...

Du har en utmärkelse på min blogg.

Lina sa...

Hej!
Kanske du kan svara på hur man vet om blommor dör/fryser när man bär hem dem från affären? Jag fick blommor av min kille igår men idag har de nästan dött redan. Han bar hem dom oinslagna när det var -5 ute. De tog säkert 15min att komma hem. Dör de p.g.a kylan?
Fin blogg du har annars. Jag gillar också att sticka och blommor men är dock kass på både och.

Ulrica sa...

Grattis på födelsedagen...råksde se det på Ravelry

Annapuh sa...

Vad kul med floristutbilding! Och koftan är ursnygg. Jag såg på Ravelry att du fyller idag, så jag tänkte bara ploppa in här o gratulera! :o)