lördag 10 januari 2009

Montparnasse

Jag fyndade hyacinter för 5 kr st igår. Kunde inte låta bli. Jag älskar hyacintdoften. Det fick bl.a. bli en liten vårplantering med krokus och doften av hyacint.

Igår började jag också montera min Montparnasse. Sömmarna ska vara på rätsidan. Lite kul, men ovant.

Enligt beskrivningen blir koftan tight om axlarna. Detta hade jag hört innan och jag gjorde en korrigering på bakstycket. Slutade med intagningarna långt innan man skulle. När jag däremot stickade framstyckena hade jag glömt av detta och följde mönstret till punkt och pricka. Vilket innebar att de längst upp blev alldeles för smala. När jag sytt ihop märkte jag att framstyckena hängde mer nedanför axlarna än de skulle. Jag kände detta på mig redan innan, så det var dumt att jag inte korrigerade med en gång. Men idag tog jag iaf upp det jag sytt, stickade om och sydde ihop igen. Jag slutade intagningarna när det var 20 maskor kvar. Hoppas att detta ska bli bättre.

Nu ska jag bara sticka kanten runt framstyckena och halsen, det ser jag fram emot.

Innan jag avslutar dagens lilla inlägg måste jag nämna att jag var på bio med min underbara igår och såg Australia. Det blev mysiga timmar och njutning med en bra film. Kan absolut rekommenderas, särskilt på bioduken!

3 kommentarer:

teresa sa...

Lycka till! Det är lika bra att repa upp o göra om när man stickat fel, annars retar man ju ihjäl sig.
Koftan ser fin ut!

frisky frog sa...

Ser fin ut! Lycka till i morgon!

Samtal från min trädgård sa...

Det väldigt fin ut! Og jag håller med Teresa om att repa upp, jag retar också ihjäl mig, fast andra i bland inte er det. Vill också se Australia!