tisdag 20 januari 2009

Trött, tröttare, tröttast

Det är onekligen en omställning det här. Full fart hela dagarna. Matlådor som ska fixas, tåg som ska passas och barn som ska få svar på frågor och mat på bordet. Det känns i kroppen. I tillägg har jag fått en förkylning som tar lite kål på mig. Gissa om jag käkar Echinagard?! Typiskt att exmannen ska vara utomlands i två veckor precis just nu! Men det finns säkert någon mening med det också. Ja inte bara för honom alltså ;). Igår la jag mig 19.50 tillsammans med barnen. Det fanns inte en möjlighet att vara uppe längre.

Men vad mysigt det var att lägga sig samtidigt med dem. Vi låg alla tre i min 120 säng och kliade på ryggar, gjorde "bulleribulleribock", gosade och pratade. När dottern somnat in lyftes hon upp i sin våningssäng och därefter somnade jag in. Hörde någonstans i fjärran att telefonen ringde... Den fick ringa!

Ja det är intensiva dagar och oj oj vad vi får lära oss mycket varje dag. Idag har vi haft fokus på botaniska namn och på mina köksluckor hänger nu post it-lappar med namn som Asclepia (sidenört) och Aconitum (trädgårdsstormhatt). Vi har övat på att tråda blommor och göra små buketter med solitärer. Imorgon ska vi prata begravning och göra vår första begravningsbukett.

Nu ska jag fortsätta prioritera och välja noga vad jag ska lägga min energi på här hemma. Och dammsugaren? Den får stå i sitt skåp i många dagar till!

9 kommentarer:

Anette sa...

Oj vad jag känner igen det du skriver!! Men det är bra att sova, kan vara lika effektivt som Echinaguard! Måste ni lära er alla blommor utantill på latin och svenska? Du kanske kan bli trädgårdsmästare också :-)

frisky frog sa...

Det låter som om du har fullt upp nu, men det låter som ett spännade "fullt upp". Kom ihåg min paradregel nr 1. - Bättre lite skit i hörnerna än ett rent helvete!
/Kram

Samtal från min trädgård sa...

Bra att du sover när du känner dig trött och lite skit i hörnen har ingen dött av, det kommer att bli bra.

Boel sa...

Jag är gärna med i i din "trött-klubb" i trötthet behöver man tryggt umgänge och det får jag ju då. Jag är fascinerad och ibland irriterad av hur mycket sov det kan finnas i mig men det är ju inte mycket att göra åt det annat än att prioritera sovandet framför städandet.

Jag satsar också på den 7/2!! och ser fram emot att träffas igen.

Kram
Boel

Metta sa...

Du gör alldeles rätt i din prioritering. Sov och sköt om dig själv i första hand. Det behöver du för att orka med ditt "nya" liv. Dammtussarna finns kvar tills du får möjlighet att ta hand om dem.
Kram Metta

Susanne sa...

Helt rätt, låt du dammsugaren stå i skåpet. Den lär inte rymma sin väg ;) Krya på dig, Susanne

Jonas sa...

Bara för att jag är en så god och sympatiserande och solidarisk människa - låter jag min dammsugare ta timeout den med!

(PS nu förstår jag det där med latin...)

Anonym sa...

Låter skönt att läsa att det fungerar med prioriteringarna. Det är också _så_ himla kul att läsa om ditt nya "skol-liv". Känner mig nästan avundsjuk!

Jag har något till dig på min blogg :-)

Susilull sa...

Förstår din trötthet och hoppas att du ändå känner att det är en positiv trötthet, att lära nya saker tar kraft, men det är ju så himla roligt!!
Och när livet går i 180, som det gör för mej också just nu, är det bara att prioritera och förbjuda dåliga samveten att knacka på.

Sköt om dej och ha en skön helg!