måndag 11 januari 2010

Mitt andra tennarmband


Ja jag har verkligen haft helt dille på att göra tennarmband i helgen. Oj så kul det har varit. Här är resultatet av mitt andra.
Det är vinrött renskinn, ser dock mer brunt ut på bilden. En fyrfläta i mitten och två snoddar på varsin sida. Det tog tid att göra och det är fortfarande långt ifrån lätt, men det gick lite bättre än det första i alla fall! Nu dröjer det nog ett litet tag tills jag gör fler. Kanske till helgen igen :).

9 kommentarer:

lil sa...

Jag bara älskar tennarmband, men jag köper mina dyrt i souvenir affärer när jag är i Norrland på semester.
Tänk om det skulle gå att göra själv...har du gått nån kurs?
Fint va det!

Eldstickan sa...

Gud vad duktig du är!!!<3

Trollmamman sa...

Så kan man göra hårspännen också - o örhängen - o halsband. Eller snarare - det finns de som kan, syrran t ex, inte jag :-) Mysigt med en ny utmaning!

Sofia sa...

Wow! Du är ju proffs redan! Jag fyller år i mars... *hint, hint* ;)
Kramis!

Rönnbergska skapelser - tennarmband & sånt sa...

Du är jätteduktig. Jag är jätteimpad!!!!!!!!

Kram!
/A-H

Eva i Stäket sa...

Jättefina tenntrådsarmband!! Visst är det roligt? Det borde faktiskt vara varningstext på vissa varor hos Panduro, för detta är STARKT VANEBILDANDE!! Jag har tidigare varit fast i tenntrådsträsket, men tagit mig ur det och kan nu tillverka ETT armband utan att det måste bli fler!

MammaPuhStickar sa...

Verkligen superfint. Blir nyfiken. Provade för några år sen, men gjorde aldrig helt klart. Var det här också ett kit från Panduro?

Linda sa...

Jag tackar och bockar :). Jag ska passa på att svara på era frågor.

lil: Nej jag har inte gått någon kurs utan lärt mig själv med hjälp av böcker.

Mammapuh: Nej det här var inte ett kit från panduro. Det förra jag gjorde var från panduro, men ihop-plock och inget färdigt kit. Materialet till detta armband beställde jag på www.slojdmaterial.se.

emelie (frågade på förra inlägget om jag kan visa hur man gör steg för steg): Nej det har jag ingen lust med. Jag har precis börjat och är långt ifrån proffs, det är säkert många många i vårt avlånga land som kan detta bättre än mig. Jag är helt självlärd från böcker jag lånat på biblioteket. Men jag tar det som en komplimang att du frågar :)

Susanne sa...

Wow så snyggt!!