lördag 9 januari 2010

Mitt första tennarmband
Med inspiration från vännen A-H som gör helt fantastiska (!) tennarmband, har jag nu provat att göra ett eget. När jag var inne på panduro i mellandagarna, kunde jag helt enkelt inte motstå att köpa lite prylar för att testa.

Det var verkligen inte enkelt och första försöket blev fullt av misstag. Men nu har jag kommit ett steg i rätt riktning. Man lär sig :)
Jag utgick från hur lång flätan skulle vara, men när jag klippte till tenntråden, glömde jag att den krymper när man flätar. Jag hade redan skurit två hål i skinnet till flätan, men fick göra två hål till innanför eftersom flätan blev kortare.
Att sy fast själva flätan med nylontråd var inte det enklaste. Speciellt utan att nylontråden skulle synas.

Baksidan är inte heller särskilt snygg. Det fanns ingen tråd i samma färg som skinnet och jag har därför använt svart. Det tog också några stygn innan jag hittade känslan för hur det skulle se ut. Och var fäster man tråden när man är klar?? Inte så lätt att fästa i själva skinnet. Likadant när jag sydde fast knappen. Nästa gång får jag nog sy fast den innan jag syr ihop undertill, då syns inte fästet.
Oavsett var det jättekul att testa och jag har definitivt fått mersmak :)

7 kommentarer:

Sofia sa...

Det ser jättefint ut! In mot handleden är det ju ingen som ser ändå.. Keep it up pysselfia! :)

Rönnbergska skapelser - tennarmband & sånt sa...

Hej Linda!!!
WOW, va jättefint det blev!!! Jag satt precis och undrade hur det gick för dig. Grattis, du är ju jätteduktig. Oftast är det själva hanken som är det kritiska, det är där det kan släppa. Men det är bara att öva och öva så lär man sig. Sen är det bra att limma i "vikkanterna" på skinnets avigsida, så att kanterna blir stadiga. Toppenfint! Tack för den gulliga kommentaren :-))

Må så gott!!
Kram
Ann-Helen

Berit sa...

Hei! Du er flink til å være nybegynner. Armbandet ditt ble veldig fint. De små skjønnhetsfeilene vises jo ikke når du har det på likevel.
Fin blogg!
Berit

Maria i Falkenberg sa...

Det måste väl vara ett lyckat första försök! Meddela mig när du börjar sälja! :-)

Eva i Halmstad sa...

Jättefint
HA de gott
Eva.

Eldstickan sa...

Vad kul! Minns du att vi pratade om det på Marias stickkafe? Att göra tennarmband? Duktigt, jag vill verkligen ha ett jag har en sats som jag har försökt att få maken att göra ett till mig , men tji...Supersnyggt! Ses på stickkafe snart ;o) Kram

emelie sa...

Hej. kan inte du visa steg för steg hur man gör? skulle vilja lära mig göra såna armband :)